Vodafone má prvního virtuálního operátora, Centropol Telecom

Praha - Premiéru coby první virtuální operátor v síti Vodafonu bude mít energetický distributor Centropol. Jeho Centropol Telecom hodlá nabízet volání, data a roaming za měsíční paušál.

Centropol uvádí, že chce ostatním operátorům konkurovat hlavně nižší cenou. Konkrétní podobu tarifů však nezveřejnil. Distribuce bude zpočátku probíhat existujícími prodejními kanály, které jsou zaměřené na fyzické osoby, případně drobné podnikatele.

Od Vodafonu si Centropol Telecom pronajme pouze síťovou infrastrukturu, všechny ostatní služby si bude zajišťovat sám. „Z uzavřené dohody budou profitovat především naši zákazníci, pro které připravujeme velmi zajímavou nabídku výhodných mobilních služeb a zároveň i dodávek energií,“ prohlásil majitel Centropolu Aleš Graf.

Vodafon a Centropol tak budou postupovat jinak než většina českých virtuálních operátorů. Nepůjde pouze o model přeprodávání služeb operátora pod jinou značkou, ale o celkové provozování veškerých služeb v pronajaté síti, a to zejména služeb tarifních.

Centropol Telecom spadá pod skupinu Centropol, jejíž roční obrat přesahuje šest miliard korun. Součástí skupiny je také největší alternativní dodavatel elektřiny a dodavatel zemního plynu Centropol Energy.