Mimořádný servis k povodňové situaci na ČT24 zhlédlo v neděli více než 4 miliony diváků

Česká televize včera zareagovala na aktuální krizovou situaci v České republice a na svém kanále ČT24 nabídla mimořádný kontinuální zpravodajský servis k povodňové situaci na našem území. Celodenní vysílání zpravodajské ČT24 zasáhlo více než 4 miliony diváků, Odpolední mimořádné vysílání v průměru sledovala téměř čtvrtina diváků u televize, což odpovídalo 583 tisícům diváků. V mimořádném vysílání pokračuje ČT24 i dnes.

„Už v neděli ráno jsme zahájili mimořádné zpravodajské vysílání, v rámci něhož jsme se občanům snažili zprostředkovat maximum dostupných informací a mapovat situaci ve všech krajích ČR v čele s těmi nejohroženějšími. Situaci jsme sledovali živě do pozdních nočních hodin a v mimořádném vysílání nadále pokračujeme,“ říká ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

Každou půlhodinu přinese zpravodajská ČT24 aktuální informace o vývoji povodňové situace, každou sudou hodinu jsou aktuální zprávy simultánně tlumočeny do znakového jazyka. Vysílání je rozšířeno o horní grafickou lištu, která je zaměřená výhradně na servisní informace o krizových linkách v krajích a další potřebné informace pro lidi bojující s velkou vodou. Povodňová situace bude i hlavním tématem dnešních Událostí, které budou prodlouženy na 60 minut a kromě povodní přinesou i další události dnešního dne doma i ve světě. Mimořádné živé vysílání ČT24 potrvá až do jedné hodiny v noci, následovat budou zprávy každou půl hodinu.

„ČT24 sledovalo včera alespoň tři minuty v průběhu celého včerejšího dne 4 miliony 90 tisíc dospělých diváků, což je nejvyšší denní zásah v osmileté historii zpravodajského kanálu ČT24. Výjimečnou sledovanost zaznamenaly také včerejší Události, které dohromady na programech ČT1 a ČT24 zhlédl 1 milion a 323 tisíc diváků, při podílu na publiku 34,01 procent diváků,“ komentuje sledovanost kanálů skupiny ČT vedoucí výzkumu programu a auditoria Renata Týmová.

Mimořádné vysílání na ČT24 včera odpoledne sledovalo v průměru 583 tisíc diváků při share 24,46 %, nejvyšší sledovanosti dosáhla ČT24 okolo šesté večer, kdy ji sledovalo bezmála 800 tisíc diváků starších patnácti let. Opět se ukazuje, že v době mimořádných událostí se lidé obracejí k České televizi jako k důvěryhodnému a rychlému zdroji potřebných informací.

Informace hledali lidé i na zpravodajském webu České televize, který také zaznamenal rekordní návštěvnost. V neděli byl odhad reálných uživatelů 134 631, návštěv celkem pak 376 704. Jedná se o rekord od doby začátku samostatného měření webu www.ct24.cz od července 2011.

S ohledem na krizový stav na území České republiky také spustila platformu nazvanou Krizová mapa Česka, na které se neustále shromažďují informace a záběry občanů z postižených míst.