Generální ředitel Economie nastoupil v červnu, nyní končí

Praha - Generální ředitel vydavatelství Economia André Warnecke odstoupil z funkce, a to z rodinných důvodů. Společnost, která vydává Hospodářské noviny nebo týdeníky Ekonom a Respekt, však vedl pouhé tři měsíce. Vydavatelství v současnosti prochází rozsáhlou transformací. Jeho vedením bude až do jmenování nového šéfa pověřen místopředseda představenstva Kamil Čermák.

Kamil Čermák, místopředseda představenstva, Economia

„Economie bude i dál pokračovat ve změnách, které byly pod vedením Andrého nastartovány, především v transformaci celé firmy směrem k moderně řízenému vydavatelství tištěného a digitálního obsahu.“

Warnecke bude ve firmě působit dál jako externí poradce. „Jménem společnosti i jménem jejích akcionářů přeji Andrému mnoho úspěchů v jeho dalším působení, profesním i soukromém,“ dodal Čermák.

Warnecke v červnu nahradil Petra Babického, který rezignoval v loňském roce, a od ledna byl dočasně pověřen řízením. Za sebou má přes 15 let zkušeností s vedením, restrukturalizací a digitalizací médií v řadě evropských zemí. 

Economia je největším domácím vydavatelem ekonomických informací. Do budoucna se firma chce zaměřit na své klíčové tituly, mezi něž patří Hospodářské noviny, Ekonom, Respekt a zpravodajský server iHNED.cz. V červenci rovněž formálně převzala internetovou společnost Centrum Holdings. O koupi provozovatele webů jako Aktuálně.cz, Centrum.cz či Atlas.cz rozhodlo ještě předchozí vedení. Majitelem vydavatelství je podnikatel Zdeněk Bakala.

André Warnecke přišel do Economie z mediální společnosti Medici. Většinu svého profesního života strávil ve výkonných funkcích předních ekonomických mediálních domů. Působil jako generální ředitel rakouského vydavatelství Wirtschaftsblatt Verlag a řídil středoevropské aktivity společnosti Bonnier Business Press CEE s více než 1 100 zaměstnanci v devíti zemích střední a východní Evropy.

Warneckemu je 46 let, mluví německy, anglicky a švédsky. Má dvě děti. Kvůli své nové misi v čele Economie se v dubnu rozhodl přestěhovat do Prahy.