Volby v ČT: Železný a Písařovicová v krajích, Moravec v superdebatě

Praha – Předčasné volby se blíží a Česká televize již příští týden zahajuje rozsáhlé předvolební vysílání. Dvouhodinové předvolební debaty, které starují ve středu 25. září, bude moderovat Daniela Písařovicová a Jakub Železný. Václav Moravec bude i nadále moderovat své nedělní Otázky, stejně jako závěrečnou volební superdebatu, kterou ČT odvysílá 24. října, a provede diváky samotným volebním vysílání v sobotu 26. října - více o volebním vysílání najdete zde.

  • „Problém je ten, že termíny jsou také mimořádně krátké a napjaté. Takže například předvolební krajské debaty, které jsme před řádnými volbami vysílali jednou, maximálně dvakrát týdně, musíme vtěsnat do tří týdnů. Tedy vysílat čtyřikrát týdně. Václav Moravec by tedy moderoval - včetně pravidelných nedělních Otázek Václava Moravce - pětkrát týdně. Což je neúnosná zátěž i pro tak zkušeného moderátora,“ uvedl dramaturg volebního vysílání Čestmír Franěk.

Čtrnáct krajů coby čtrnáct volebních obvodů zmapuje čtrnáct dvouhodinových debat s lídry kandidátek v jednotlivých krajích, předčasným volbám do Poslanecké sněmovny se bude věnovat Interview Daniely Drtinové, Události, komentáře i Politické spektrum.

Při předvolebních debatách ve studiu usedne vždy osm lídrů a hlavní půdorys debaty bude tvořit celorepublikové téma s regionálním základem, jako například nezaměstnanost jako téma v kraji s nejvyšším počtem lidí bez práce. Debaty poběží na ČT24 od pondělí do čtvrtka v hlavním vysílacím čase, tedy mezi 20. a 22. hodinou.

Daniela Písařovicová a Jakub Železný
Zdroj: ČT24

Předčasné volby do Poslanecké sněmovny proběhnou v pátek 25. a v sobotu 26. října. Večer před otevřením volebních místností odvysílá Česká televize pod moderací Václava Moravce superdebatu s celorepublikovými lídry. Kontinuální volební vysílání zahájí ČT24 v sobotu 26. října. Provádět jím bude Václav Moravec, s průběžnými výsledky voleb diváky seznámí Marcela Augustová.

Vydáno pod