ČT partnerem mezinárodní konference Autor-vize-meze-televize

Praha - Svět filmu i televizních a autorských dokumentů. Mezinárodní konference Autor-vize-meze-televize představila desítky témat. Společně s Literární akademií a Vysokou školou múzických umění v Bratislavě se na její organizaci podílí i Česká televize.

Jak vypadá film nebo dokument? Jaké nové jsou trendy a vize? A co nového přináší televize? Kromě těchto témat konference otevře dveře i mladým talentům. „Jsem velmi rád, že tato konference probíhá. Především na ní oceňuji to, že na prvním místě je slovo autor, protože já tvrdím, že autor je to nejdůležitější na celé tvorbě. Autorský přístup je to nejzásadnější, aby vznikly zajímavé filmy, zajímavé nápady a ty se pak objevily v televizi,“ prohlásil výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.

Česká televize dává prostor studentům v měsíčníku Průvan, ve kterém představuje tvorbu různých uměleckých škol. Podle vedení televize jde hlavně o kvalitu. „Pro literární akademii zde natáčíme krátkou reportáž a máme to jako úkol do školy,“ konstatovala studentka Literární akademie Alva Hlavatá.

ČT jako partner mezinárodní konference (zdroj: ČT24)

Účastníci konference se mohou těšit i na hosty ze zahraničí - především z německé, slovenské, polské i anglické akademické půdy. „Určitě půjdu na více přednášek. Zajímá mě televize a vývoj televizní tvorby,“ podotkla účastnice konference Nikola Rybárová.

Mezinárodní konference představí asi 35 přednášek českých i zahraničních autorů. Probíhat bude až do 10. října v Městské knihovně v Praze.