Nová média ČT ode dneška vede Pavel Kohout

Praha - Na pozici vedoucího Nových médií České televize dnes nastoupil Pavel Kohout. Ve funkci vystřídal Petra Svatoše, který byl dočasně pověřen řízením Nových médií od září letošního roku a který nadále v České televizi zůstává na pozici vedoucího internetu. Kohout dříve působil v on-line divizi televize Prima, ještě předtím byl ředitelem softwarové firmy. V roce 1996 stál u zrodu první české multimediální encyklopedie na CD-ROM.

„Česká televize v oblasti nových médií dlouhodobě určuje aktuální trendy. Vytváříme projekty, které jsou ojedinělé nejen v tuzemském kontextu. Například rozsahem HbbTV služeb, které Česká televize poskytuje, předbíháme i většinu evropských veřejnoprávních stanic,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák. Zároveň kvitoval příchod odborníka, který má s propojováním televizního vysílání a mimotelevizních platforem dlouholeté zkušenosti: „Je pro mě zárukou, že Česká televize bude ve svém náskoku v propojování standardních televizních technologií a nových médií pokračovat,“ dodává generální ředitel. 

„Svůj nástup do České televize vnímám jako profesní posun i jako výzvu. V polovině devadesátých let jsem stál u multimediální revoluce, která se u nás udála s příchodem CD-ROMu. Nyní mám podobný pocit, jelikož způsob konzumace televizního obsahu se v poslední době výrazně mění. Rostou technologické možnosti, vznikají nové formy sledování vysílání a nová očekávání diváků. Těším se na to, že budu moci v České televizi přispět k dalšímu rozvoji těchto platforem,“ říká Pavel Kohout.