Železný prý skončil v čele TV Barrandov, ta to nepotvrdila

Praha – Vladimír Železný údajně po pěti měsících skončil ve vedení TV Barrandov. Ve středu ho měl společně s programovou ředitelkou Markétou Zahradníkovou odvolat majitel televize Jaromír Soukup, jak informoval server Digizone.cz. Televize ale informaci nepotvrdila. Řízením měla být pověřena místopředsedkyně představenstva vydavatelství Empresa Media Marcela Hrdá.

„Vzhledem k tomu, že Televize Barrandov nevydává tiskovou zprávu, k žádným událostem v Televizi Barrandov v tuto chvíli nedochází,“ prohlásila mluvčí televize Petra Hrušová. Pokud informace o konci někdejšího šéfa televize Nova platí, vydržel v čele Televize Barrandov pouhých pět měsíců.

Po nástupu do funkce vyjádřil Železný záměr získat desetiprocentní divácký podíl (sledovanost televize se pohybuje kolem pěti procent), obnovil mimo jiné své tradiční promluvy k divákům známé z působení na Nově a zatraktivnil zpravodajství. Železný tehdy ve funkci nahradil majitele stanice Jaromíra Soukupa.

Do čela televize místo Železného míří Marcela Hrdá, šéfka a místopředsedkyně představenstva vydavatelství Empresa Media, pod kterou spadají všechny mediální aktivity Soukupových firem, včetně TV Barrandov. Informaci oficiálně televize ani Empresa Media, nekomentovaly.

TV Barrandov spadá do portfolia společnosti Empresa Media, která mimo jiné vydává časopis Týden či Instinkt.