Sebemilenec míří na festival do Tiburonu

Praha – Filmová adaptace románu zesnulé spisovatelky Simony Monyové získala nominaci na filmovém festivalu v americkém Tiburonu. Režisér Filip Renč na festival odjíždí zítra ráno, hlavní představitelka Simona Stašová příští týden. Festival v Tiburonu nedaleko San Franciska se zaměřuje na nezávislé filmaře. Mottem přehlídky je „porozumění prostřednictvím filmu“.

Film Sebemilenec připravila Česká televize ve spolupráci s režisérem Filipem Renčem. Film nabízí silný příběh inspirovaný nejen knihou, ale i nepříliš šťastným životem zavražděné literátky. V hlavních rolích Simona Stašová a Jaromír Dulava.

Majitelka psího hotelu se přes inzerát seznámí s navenek sympatickým, pozorným a milým mužem. Ten se ale promění v tyrana, jenž svou ženu systematicky sráží, deptá i vydírá. Domácí násilí se v tvorbě Monyové objevovalo častěji, protože ho sama zažila. Do příběhů promítla autorka svoje vlastní pocity. Sebemilenec se tak snaží skládat střípky spisovatelčina života právě prostřednictvím jejích knih. Osud Monyové však neskončil šťastně –před dvěma lety ji zabil vlastní manžel Boris Ingr, který si v současnosti odpykává patnáctiletý trest.