Rada ČT má opět předsedu, zvolila Jaroslava Dědiče

Praha – Dosavadního místopředsedu Rady České televize Jaroslava Dědiče zvolili radní, jejichž složení se letos obměnilo, novým předsedou. Nahradil Milana Uhdeho, kterého již poslanci televizním radním nezvolili. Dědič chce na Uhdeho práci navázat, upozornil, že chce práci pojmout hlavně organizačně a administrativně. Rada také volila dva nové místopředsedy, ale shodla se pouze na Richardu Hindlsovi.

Jaroslav Dědič je členem Rady ČT od roku 2009, mandát má do roku příštího. Chce v nové funkci navázat na práci Milana Uhdeho. „Vnímám to jako čistou kontinuitu v administrativě, kterou jsme po odchodu pana předsedy Uhdeho s místopředsedou René Kühnem převzali,“ řekl Dědič, který byl jediným kandidátem. Původně kandidovat vůbec nechtěl, zejména proto že mu vyprší mandát již napřesrok.

Pod vedením Jaroslava Dědiče bude Rada ČT například schvalovat nového ředitele Televizního studia Brno, jednat o rozpočtu na příští rok a také o financování.

V předsednictvu televizní rady bude nový předseda spolupracovat s dosavadním místopředsedou Kühnem a také novým členem rady Richardem Hindlsem. Toho dnes radní rovněž zvolili, hlasovali také o obsazení třetího prázdného místopředsednického postu, ten však zůstal prázdný. Do března byla místopředsedkyní Rady ČT Dana Eklová, které však – podobně jako Milanu Uhdemu – vypršel mandát. Spolu s nimi odešli i radní Jiří Presl, Antonín Bajaja a Radek Mezuláník. Novými radními zvolili poslanci kromě čerstvě zvoleného místopředsedy Hindlse také Jana Bednáře, Michaela Hausera, Vratislava Dostála, Luboše Beniaka a Ivanu Levou.