Dva mrtvé po střelbě v Liberci vyšetřují policisté jako vraždu. Stály za ní rodinné spory

Nedělní střelba z legálně držené pistole v Liberci-Rudolfově, při níž zemřeli dva lidé, byla vyústěním rodinných sporů. Případ vyšetřuje policie jako vraždu, informoval v pondělí regionální policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Tragická událost se stala v neděli odpoledne na okraji města, na místě následkům zranění podlehla devětačtyřicetiletá žena, nepomohla ani několik desítek minut trvající resuscitace. „Třiapadesátiletý muž byl ve vážném stavu transportován do Krajské nemocnice v Liberci. Zde i on na následky zranění zemřel,“ uvedl Robovský.

Na místě zasahovalo několik policejních jednotek včetně psovodů a takzvané prvosledové jednotky AMOK. Případem se nyní zabývají kriminalisté.

Vyšetřovatelé podle Robovského zajistili legálně užívanou krátkou palnou zbraň, kterou nyní podrobí znaleckým zkoumáním. „Ve věci kromě jiného nařídili soudní pitvy. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování, v němž byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, nemůžeme v tuto chvíli poskytovat detailnější informace,“ dodal mluvčí policie.