Aneta Langerová bere Dvě slunce na místa, jimiž se lze kochat

Aneta Langerová vyjela na letní turné (zdroj: ČT24)

Zpěvačka Aneta Langerová vyjela na turné s podtitulem „Jak krásné je být milován“. Živým hraním představuje poslední album Dvě slunce. Své nejnovější skladby se rozhodla hrát komorně na méně tradičních místech. Chce tak být svým fanouškům blíž.

V souvislosti se svou deskou Aneta Langerová říká, že zve posluchače do světa Dvou sluncí. „Je to svět, kde se člověk na chvíli zastaví, a může být na chvíli v klidu, pozorovatelem všeho, co se děje okolo i co se děje v něm. Je to hledání klidu,“ vysvětluje.

Určitým zklidněním je i její letní turné. Zvolila komorní prostředí, mnohdy pod širým nebem, kde bude svým fanouškům blíž. „Hledáme krásná místa, s atmosférou, protože hudba se pak ještě lépe nese prostorem. A mám pocit, že lidé pak mají nejen hudební zážitek, ale ještě se mohou kochat prostředím,“ podotýká zpěvačka.

Vystupovala tak třeba nad vodní hladinou v zahradním centru Chuchelna u Semil nebo na hradní vyhlídce Kunětické hory. Čeká ji koncert v Lávce Chocerady nebo v barokním dvoře v Borotíně.

Na turné ji doprovází smyčcové trio. I to přispívá k zamýšlené atmosféře. „Mám dojem, že k mým deskám patří. Je v něm lehkost, jemnost. Souvisí to i se zpěvem, melodické linky, harmonie jsou příjemné. A když se to spojí, máme možnost koncert harmonicky vystavět,“ uvedla.

Album Dvě slunce vydala před rokem a půl. Stihla už za něj získat nominaci na Ceny Anděl, ale až teď z něj zpívá fanouškům živě. Odstup má podle ní ovšem i výhodu – její písničky publikum už mnohdy umí. „Někdy i lépe než já,“ přiznává Langerová. „Tak se na ně tak radostně koukám, že už si ty písně žijou svým životem.“