V akrobatickém muzikálu jsou nebesa korporát a Jiří Korn je šéfem

Divadlo Bravo! otevřelo svůj program na letní scéně premiérou akrobatického muzikálu Nebesa. V zahradách gotického Anežského kláštera v Praze se odehrává příběh, který společně vypráví akrobaté, tanečníci i gospelový sbor. Hlavní roli v novince Nebesa má Jiří Korn, v alternaci s Petrem Jeništou.

Nebesa fungují ve stejnojmenném muzikálu jako korporát. Andělům šéfuje Jiří Korn. „Člověk umře a v tom našem příběhu jde do nebe. Tam ho andělé vzkřísí a on dostane první práci, tedy starat se o jednoho přiděleného smrtelníka,“ vysvětluje režisér Petr Horníček.

Jenže jeden z andělů odmítne nebeský systém dodržovat. Svůj úkol považuje za rutinu a navíc má pocit, že by mohl pomáhat více lidem najednou.

„Potom poruší závažná pravidla. Největší je to, že se zamiluje do smrtelníka. Následně se rozpoutá taková malá revoluce, která na zemi způsobí neštěstí a armagedon,“ prozradila tanečnice Simona Machovičová.

Všichni dělají všechno

Inscenace Nebesa má ukázat, že současné umění je především o propojování žánrů. Akrobaté se proto učili zpívat, zpěváci tančit a tanečníci zkoušeli akrobatické triky. „Multifunkčnost je prostě otisk dnešní doby,“ podotýká choreograf Václav Kuneš, který vede soubor současného tance 420People. Do představení se zapojila také novocirkusová skupina Losers Cirque Company.

Tanečníky doprovází živá kapela a všechny písně nastudoval Maranatha Gospel Choir, soubor, který dlouhodobě spolupracuje s autorem melodií BrianPierrem Fentressem. Písně publikum uslyší výhradně v anglickém znění. Děj ale posouvají, vedle choreografií, české vysvětlivky.

Novinkou na pražské letní scéně je akrobatický muzikál (zdroj: ČT24)