Sudičky vám předpověděly svatbu a co teď s tím? Štědrovečerní pohádka dává odpověď

Štědrovečerní pohádka Jak si nevzít princeznu (zdroj: ČT24)

Na Štědrý den Česká televize naděluje dětem i dospělým novou pohádku už devětadvacet let. V té nejnovější s názvem Jak si nevzít princeznu se v hlavních rolích představí Marek Adamczyk a Anna Fialová. Už pošesté se režie štědrovečerní pohádky ujal režisér Karel Janák. Je to podle něj velká zodpovědnost, ale také výzva, aby se lidem líbila. Diváci mohou pohádku sledovat na obrazovkách České televize na Štědrý večer od 19 hodin.

„Snažíme se pohádku vždy udělat tak, aby byla co nejtradičnější, aby tam diváci měli, co od pohádky očekávají, a zárověn jsme ji někam posunuli. Máme tam kouzlo, které umožní hlavním hrdinům dostat se do doby, kdy princ dostal od sudiček věštbu, která se mu vůbec nelíbí, a vlastně pokusí se věštbě zabránit,“ prozradil režisér.

 V pohádce se tak bude cestovat v čase. Princ Leopold a princezna Josefína se pomocí kouzelných hodinek vrátí do chvíle, kdy se princ narodil. „Udělali jsme vše pro to, aby to nebylo sci-fi a aby trik vyzněl pohádkově, aby to bylo kouzlo,“ prozradil Janák. 

Jediné, co hlavní hrdiny spojuje, je přání zbavit se sudby. Princ a princezna se od dětství nesnášejí, ale jejich rodiče trvají na vyplnění věštby.

Filmaři se snažili podle Janáka co nejvíc o to, aby to byl pohádkový příběh. Dodal také, že hrdinové v minulosti prožívají roztomilé věci. Víc ale prozradit nechtěl.