OBRAZEM: Bratři Cabani a nekonečné množství „varyant“

Velký sál hotelu Thermal už přestál leccos - plavecké závody, bouřku, balonkovou párty i technokankán. Vše při zahajovacích show mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, které už dvacet let mají na starosti bratři Michal a Šimon Cabanovi. Připomeňte si, co všechno se v jejich režii dělo:

Karlovarské ceremoniály si Cabani vzali pod patronát v roce 1995, o dva roky později začali se scénickými show. Za dvě dekády spolupráce s festivalem vynechali jen jeden ročník - v roce 2003 jejich monopol narušil režisér Petr Zelenka.

„Pro padesátý ročník chystáme něco úplně jiného, než jsme dělali doposud. Hlavním hrdinou bude historie i současnost a obecně festivalový divák,“ naznačil Michal Caban, na co se diváci mohou těšit při zahájení jubilejního ročníku letos 3. července.

Srovnání s předchozími ročníky umožňuje multimediální výstava v Českém centru Praha. Do 17. července se návštěvníci mohou znovu „zúčastnit“ scénických show, které bratři Cabani pro festival ve Varech vytvořili, a nahlédnout i do jejich zákulisí.

Michal Caban: Je těžké vymyslet něco úplně nového (zdroj: ČT24)