Klip týdne: Probuďte se! Korn představují toxickou izolaci

Nový videoklip ke skladbě Can You Hear Me představili američtí nu-metalisté Korn. Píseň pochází z posledního alba Nothing, jež vyšlo koncem loňského roku, a jde již o její druhou vizualizaci.

Původně vyšla skladba Can You Hear Me již před půlrokem jako upoutávka na podcast s názvem The Nothing. Šestidílná minisérie, natočená Adamem Masonem a Simonem Boyesem, vypráví fiktivní příběh novináře Matta Singera, který zkoumá zmizení dospívající dívky ve Welldenu v Kansasu, jehož komunitu vede charismatický vůdce, obklopen svými oddanými.

Adam Mason je též autorem nového videoklipu. V něm je kladen důraz na až dá se říci posedlost dnešní společnosti virtuálním světem a technologiemi, skrze něž lidé udržují sociální kontakt. Oba příběhy jsou pak spolu propojeny. Děj oficiálního videoklipu totiž doplňuje ten předchozí.

Album Nothing vydala kapela na podzim loňského roku a časopis Rolling Stone jej zařadil mezi 10 nejlepších alb roku 2019.

„Do tohoto alba jsme vložili celý rok. Je to něco, co jsme neudělali od Untouchables v roce 2002. Takže jsme s těmito písničkami opravdu seděli, žili s nimi, měli čas se nad nimi zamyslet, a pak se vrátit a pracovat na nich ještě více. Nedělali jsme to jen proto, abychom něco vydali, abychom se dostali zpět na turné. Vím, že mnoho kapel to tak dělá; i my jsme tak učinili v minulosti – ano, jsem vinen. Ale tentokrát jsme chtěli trávit čas s našimi rodinami a věnovat čas tvorbě skvělé hudby. Takže jsme si to pěkně rozložili a opravdu jsme si to užili,“ přiblížil vznik posledního alba kytarista James „Munky“ Shaffer.

Korn by měli spolu s francouzskými progresivci Gojira vystoupit 30. května v pražské Tipsport Areně. Vzhledem k současné situaci ve světě je však možné, že bude termín koncertu – tak jako mnoho jiných – přesunut na později. 

Korn (psané často jako KoЯn) je americká metalová kapela založená roku 1993, původem z Bakersfieldu, Kalifornie. Skupina vznikla po rozpadu L.A.P.D. (kapely, ve které byli 3 členové Korn). Korn za celou svou dosavadní kariéru prodali jen ve Spojených státech více než 16,5 milionu alb, přičemž obdrželi šest nominací Grammy, z toho dvě vítězné (pro „Freak on a Leash“ a „Here to Stay“). Navíc jsou považováni za tvůrce nového metalového stylu, tzv. nu-metalu a nové vlny amerického heavy metalu. Svým jedinečným stylem si vybudovali status jedné z nejznámějších a nejuznávanějších kapel hudebního světa.

Členové: 
Jonathan Davis – zpěv, dudy
Reginald „Fieldy“ Arvizu – basová kytara
James Christian „Munky“ Shaffer – kytara, zpěv
Brian „Head“ Welch – kytara, zpěv
Ray Luzier – bicí

Diskografie:
Korn (1994)
Life Is Peachy (1996)
Follow the Leader (1998)
Issues (1999)
Untouchables (2002)
Take a Look in the Mirror (2003)
See You on the Other Side (2005)
Untitled (2007)
Korn III – Remember Who You Are (2010)
The Path of Totality (2011)
The Paradigm Shift (2013)
The Serenity of Suffering (2016)
The Nothing (2019)

Zdroj: Wikipedia

Korn
Zdroj: ČT24/Facebook Korn