První adventní koncert rozezněl Břevnovský klášter

Adventní koncerty České televize 2019: Sdružení občanů Exodus (zdroj: ČT24)

Na adventních věncích hoří první svíce a stejně jako každý rok začíná i cyklus adventních koncertů v České televizi. Ten první pomůže Sdružení občanů Exodus v Plzni s rekonstrukcí budovy, kde sídlí chráněná dílna a odlehčovací služba. Diváci sledovali Dagmar Peckovou s komorním souborem Musica Bohemica, Hanu Zagorovou či klavíristu Jana Čmejla.

Centrum Exodus funguje od roku 1992 a stará se o více než dvě stovky klientů. Některé z nich musí svážet mikrobusem se speciální plošinou, ten ale už pomalu vypovídá své služby. Stejně je na tom stacionář s výtahem. „Má staré ovládání, to už jsme několikrát vyměňovali. Má špatná čidla na zavírání, takže nám dělá problémy. Když tam jezdí vozíčkáři, tak se začne zavírat,“ popisuje ředitel sdružení Miroslav Svoboda.

„Rád jsem u věcí, které mají smysl. Výtěžek koncertu pomůže Sdružení občanů Exodus v Plzni s rekonstrukcí budovy, kde sídlí chráněná dílna a odlehčovací služba, které sdružení provozuje. Je mi ctí, že se mohu pokusit pomoci, aby vybraná částka na podporu lidí, kteří naši pomoc potřebují, byla co nejvyšší,“ komentuje patron prvního koncertu, moderátor Jiří Václavek.

  • Dárcovskou SMS ve tvaru DMS ADVENT 30, 60 nebo 90 podle výše částky, která se má darovat, na telefonní číslo 87 777.
  • Libovolnou částkou prostřednictvím transparentního účtu adventních koncertů 692692692/0800.
  • Telefonicky v průběhu každého z koncertů na čísle 274 868 877.
  • On-line na webu darujspravne.cz.