Klip týdne: Muž a žena očima Tilla Lindemanna

Zpěvák německých Rammstein Till Lindemann se činí a jen několik dní po vydání již druhého alba svého vedlejšího projektu pouští do světa i další videoklip. Vizuál k titulní skladbě Frau & Mann se po kontroverzní Knebel tentokrát obešel bez cenzury.

Dějová linka nového vizuálu ke skladbě o životních protikladech, potažmo vztahu mezi (nejen) mužem a ženou, je celkem jednoduchá. Tillův bratr, jehož ve videu ztvárňuje druhý z dvojice projektu Lindemann Peter Tägtgren ze švédských Hypocrisy a Pain, je inženýrem na kosmické stanici. Dalším členem posádky je kapitán, jehož hraje herec Peter Stormare (ten si tak trochu zopakoval svou roli z amerického blockbusteru Armageddon, kde ztvárnil roli ruského kosmonauta Lva Andropova). 

Kapitán miluje inženýra, který však o jeho citech nemá ani páru. Doma na něj totiž čeká krásná žena. Ta v době, kdy její manžel pobývá na orbitu, pracuje ve fabrice jeho bratra, jehož hraje – kdo jiný než Lindemann, který si na vnadnou švagrovou dělá zálusk. Vcelku bizarní zápletka jak vystřižená z amerického béčka by mohla vyznít jako klišé, ne však v pojetí tohoto kontroverzního dua. Díla se navíc ujal Sergey Minadze, který jej svou citlivou režií dotáhl téměř k dokonalosti. 

Pokud byste si chtěli tenhle zajímavý projekt užít i naživo, máte příležitost v příštím  roce. Lindemann zavítají v rámci evropského turné 10. února i do Prahy, kde vystoupí v nových prostorách O2 universum. 

Lindemann je hudební projekt zpěváka z německé kapely Rammstein Tilla Lindemanna a Petera Tägtgrena ze švédské deathmetalové kapely Hypocrisy. Doposud mají na kontě dvě studiová alba – Skills in Pills, které vyšlo 19. června 2015, a F & M, vydané 22. listopadu 2019.

Lindemann
Zdroj: ČT24/Lindemann