Klip týdne: Temný svět Tylera Hadleyho

Po výletu do mysli masového vraha Jima Jonese se australské elektronické duo SKYND hlásí s dalším videoklipem z druhého alba Chapter II. Skladba tentokrát vychází z událostí kolem mladistvého vraha Tylera Hadleye.

Píseň je založena na skutečném příběhu. Tyler Hadley v roce 2011 zavraždil své rodiče a jejich těla ukryl v hlavní ložnici jejich domu. Poté uspořádal párty pro své přátele, zatímco jejich krev ještě zasychala na zdech pokoje.

Protože byl Hadley v době spáchání zločinu nezletilý (bylo mu 17 let), nemohl být podle zákona na Floridě odsouzen k trestu smrti. Původně tak byl odsouzen k doživotnímu trestu bez možnosti propuštění, což mu bylo později změněno na trest s možností podmíněného propuštění.

Skynd vysvětluje, proč byl příběh tak zajímavý, a uvádí: „Rozvinul myšlenku zabít své rodiče, takže už nemusel žádat o svolení. Nakonec uspořádal párty, při které byla v domě i mrtvá těla, takže je to opravdu strašidelné.“ Video režírovali Manolo Zacate a Fabio Stecher. 

SKYND je australská dvojice hudebníků, sestávající ze zpěvačky Skynd a instrumentalisty, který si říká F. Název projektu vznikl podle jména imaginárního přítele ze zpěvaččina dětství. Dvojice vystupuje v maskách, a jak uvedla Skynd v rozhovoru pro časopis Metal Hammer, jejich tvorba se zabývá temnou stránkou lidské psychiky, která zpěvačku odjakživa fascinovala. Inspiraci čerpají z „nevysvětlitelných a brutálních trestních případů a tajemství obklopujícího nevyřešené smrti“.

Skynd
Zdroj: ČT24/Pinterest