Klip týdne: Marshmello & Kane Brown aneb když jeden klip nestačí

Je to přesně deset dní, co vyšel nový videoklip ke skladbě One Thing Right, která vznikla na základě spolupráce Marshmello & Kane Brown. Nyní k němu dvojice představila i alternativní videoklip.

Ačkoli Brown myslel na svou manželku, když skladbu psal, poselství písně může odrážet nesčetné množství vztahů, jako jsou rodina a přátelé. Skladba se původně měla objevit na jeho debutovém albu Experiment.

Nakonec se ji však rozhodl na desku nezařadit a nabídl ji známému americkému DJ, který si říká Marshmello, poté, co se v roce 2018 setkali na předávání cen American Music Awards, kde vycházející country hvězda získala celkem tři ocenění. 

„Poslal jsem mu píseň a on se pro ni opravdu nadchl. Řekl, že chce, aby to dokonce byl singl, tak jsme na tom začli pracovat spolu. Jsem velký fanoušek Marshmelloa a myslím, že je neuvěřitelný umělec. Takže jsem nadšený, že s ním mohu na tom spolupracovat. Je úžasné vidět píseň, kterou jste napsal, takhle ožít,“ upřesnil Brown, jak došlo k netradiční spolupráci.

Oficiální videoklip začíná tím, že Kane vyzvedává svého kamaráda Marshmelloa, který je propuštěn z vězení. Po cestě se zastaví v domě, kde přebývá milá právě propuštěného trestance. Ukáže se však, že je to šerifova dcera. Ten samozřejmě této lásce nepřeje a vydá se dvojici kamarádů spolu s kolegy pronásledovat. 

Marshmello & Kane Brown v klipu One Thing Right
Zdroj: ČT24/YouTube

Alternativní videoklip, který vyšel tento týden, se pak zaměřuje spíše na dvojici kamarádů než na příběh samotný a v poměrně zajímavém zpracování ji představuje v různých situacích. 

Marshmello v současné době platí za jednoho z nejvyhledávanějších a nejpopulárnějších DJ hudební scény. Spolupracuje s mnoha známými umělci a za svou poměrně krátkou kariéru již stihl získat několik ocenění včetně zlatých a platinových desek. Jeho identita je neznámá, protože si nikdy nesundal svou masku v podobě velkého maršmelouna. Spekuluje se však, že se jedná o amerického umělce Chrise Comstoka.

Naproti tomu trojnásobný vítěz AMA Kane Brown pokračuje v „překonávání hranic“. V současné době je nominován na dvě ceny Teen Choice Awards a je prvním umělcem v historii Billboardu, který se dostal do Top 5 Country Billboard Country. Jeho album Experiment debutovalo na prvním místě v žebříčku Billboard 200 a Top Country Albums, a Brown se tak stal jediným mužským country umělcem za více než 24 let, který debutoval v horní části Billboard 200 a jen jedním ze tří country umělců na vrcholu žebříčku Billboard 200 v roce 2018. The New York Times pak jeho debut označil jako jedno z 10 nejlepších alb roku.