Klip týdne: Little Big jsou OK. I když opilí, jak zákon káže

Slavná ruská kapela Little Big, libující si v zesměšňování všemožných klišé a především způsobu života svých krajanů, se na konci pracovního týdne rozhodla zpestřit svým fanouškům nadcházející víkend a vypustila do světa nový singl  I'm OK i s doprovodným videem.

Ruská rave mašina Little Big je k nezastavení. Ačkoliv je momentálně na turné k jejich poslednímu dvojalbu Antipositive, Pt. 1 a 2, jež sbírá úspěchy na všech frontách, nelení a nezanedbává ani fanoušky, kteří se na jejich živá vystoupení nedostanou. Na konci týdne proto vydala videoklip k úplně novému singlu I'm OK. A jak je u této partičky recesistů zvykem, ani tentokrát se publikum nudit nebude.

Po veleúspěšném Skibidi, který se stal s 241 miliony zhlédnutí na YouTube jejich vůbec nejpopulárnějších videem, se z ulic, kde trénovali svaly při své populární taneční sestavě,  přesunuli do baru, aby tentokrát trénovali svaly zvedáním půllitrů. 

Hlavní roli si vedle zpěvačky Sofije Tajurskajové střihl i protentokrát frontman Ilja Prusikin, který je spolu s Alinou Pasok i autorem zmíněného videa. Spolu s ním se v něm objevují i herec a komik Arsenij Popov a hlavní tvář rockové formace The Hatters Jurij  Muzičenko.

Všichni svorně říkají, že jsou v pořádku a nejsou alkoholici, i když do sebe klopí jednoho panáka za druhým, tančí na stolech, řvou při karaoke, padají z baru a vyvolávají rvačky. Podle kapely je to přehnaný pohled na to, jak se mladí lidé chovají v takovýchto zařízeních. 

Kapela se v rámci svého posledního turné představila i českým fanouškům, když 17. dubna zavítala do Prahy (recenzi na koncert si můžete přečíst ZDE). Další dvě vystoupení ji čekají v Česku ještě na podzim, a sice 7. 10. v Brně a 10. 10. v Ostravě.  

Little Big je ruská rave hudební skupina založená v roce 2013 v Petrohradu. Jejími zakládajícími členy byli Ilja Prusikin, Sergej Makarov alias Gokk, Sofija Tajurskaja, Olympija Ivleva a Anton Lissov.

Skupina svůj první singl Every Day I'm Drinking vydala 1. dubna 2013, v červenci kapela Little Big poprvé vystoupila jako předskokan jihoafrické formace Die Antwoord. V březnu 2014 vydali své debutové album With Russia From Love a v roce 2015 desku Funeral Rave. V roce 2016 zvítězila skupina ve výběru Berlin Music Video Awards hned ve dvou kategoriích s písněmi Big Dick a Give Me Your Money, na níž se podílel také extravagantní estonský rapper Tommy Cash.

Skupina proslula svými satirickými vizuály odkazujícími především na ruské národní stereotypy a popularizující ruskou folklórní hudbu a ruskou kulturu. Mimo klipů věnujících se národnostním stereotypům také skupina vytváří videa parodická a psychedelická, autorem veškeré videotvorby je Alina Pasok. Frontman prohlásil, že do klipů kapela nikterak neinvestuje.

Současní členové:
Ilja Prusikin
Sergej Makarov
Sofija Tajurskaja
Anton Lissov
Dřívější členové:
Olympija Ivleva

Zdroj: Wikipedia

Little Big
Zdroj: ČT24/Facebook Little Big