Klip týdne: Bush jako dokonalá kulisa k Johnu Wickovi

Britská kapela Bush, jež svého času patřila mezi jedny z představitelů stylu grunge, představila svůj zbrusu nový singl s názvem Bullet Holes. Zaujme nejen tím, že je předzvěstí chystaného alba, ale též tím, že se objevil ve filmovém trháku John Wick, který momentálně opanoval česká kina.

Bullet Holes je jedna ze čtyř písní, které napsal frontman Gavin Rossdale spolu s Tylerem Batesem, autorem soundtracku k již třetímu dílu Johna Wicka, nezničitelného mstitele v podání Keanu Reevese, v režii Chada Stahelskiho. Klip samotný je tvořen prostřihy záběrů z filmu a kapely. 

„Jakmile Gavin odzpíval refrén, cítil jsem, že píseň bude dokonalým doplňkem k filmu. Tak jsme track poslali Chadovi a bylo to,“ popisuje Bates. Zajímavé na tom přitom je, že skladba vznikla naprosto nezávisle na filmu. Ale jak prozradil Rossdale, je až ironií, jak slova naprosto přesně zapadala do děje filmu. 

O novém albu se pak frontman rozpovídal v nedávném rozhovoru pro server Consequence of Sound. „Rozhodl jsem se natočit opravdu tvrdé album. To předchozí bylo trochu komerčnější, protože jsem to tak z nějakého důvodu chtěl. Ale tentokrát jsem se inspiroval vystoupením na mnoha metalových festivalech,“ přiblížil a pokračuje: „Spolupracoval jsem s Tylerem a napsal s ním čtyři písničky. On pak spoluprodukoval zbytek alba. Tyler je skvělý hudebník a skladatel. Kapela zní skvěle, písničky jsou skvělé. Celé je to skvělé.“

Album, jež ponese název The Mind Plays Tricks on You, je plánováno na podzim. Půjde již o osmé studiové album kapely a zároveň čtvrté od jejího návratu na scénu v roce 2010. Tak doufejme, že Bush začnou plnit novinové titulky i něčím jiným než Rossdalovými nedávnými rozvodovými tahanicemi se zpěvačkou Gwen Stefani. 

Ke spolupráci Rossdale/Reeves se pak váže ještě jedna zajímavost, a to sice, že se dvojice sešla již v minulosti, tenkrát však přímo na plátně. Gavin si totiž zahrál Reevesova protivníka Balthazara ve filmovém Constantinovi.

Bush je britská post-grunge/alternativní hudební skupina založená v Londýně roku 1992 Gavinem Rossdalem, Nigelem Pulsfordem, Davem Parsonsem a Robinem Goodridgem. V roce 2002 se skupina rozpadla, v roce 2010 však došlo k obrození skupiny. Skupina Bush vydala během své existence celkem 7 studiových alb, s nimiž se stala 10x multiplatinovou a stala se jednou z nejprodávanějších kapel 90. let (v USA bylo prodáno více jak 10 milionů hudebních nosičů). Přes svůj velký úspěch v USA dosahovala (dosahuje) skupina poměrně malého úspěchu ve své domovské zemi a v Evropě. Název Bush si kapela vybrala podle části Londýna Shepherd’s Bush, odkud původní členové pocházejí.

Diskografie:
Sixteen Stone (1994)
Razorblade Suitcase (1996)
The Science of Things (1999)
Golden State (2001)
The Sea Of Memories (2011)
Man on the Run (2014)
Black and White Rainbows (2017)
The Mind Plays Tricks on You (2019)

Členové:
Gavin Rossdale – kytara, zpěv (1992–2002; 2010–dosud)
Robin Goodridge – bicí (1992–2002; 2010–dosud)
Chris Traynor – kytara (2002; 2010–dosud)
Corey Britz – baskytara, vokály (2010–dosud)

Zdroj: Wikipedia

Bush
Zdroj: ČT24/Bushofficial.com