Nechte zpívat Mišíky. Legendární muzikant vystoupí s celou rodinou

Události v kultuře: Rodina Mišíků se chystá na společný koncert (zdroj: ČT24)

Po pauze se vrací na podium legenda českého big beatu Vladimír Mišík, objeví se ale na něm hned s celou rodinou. Zahraje nejen svoje nejznámější skladby, ale zazní i sólové projekty jeho manželky a dětí. Vystoupí 25. dubna na 18. ročníku festivalu Vítání jara od 19:30 v pražském Divadle Hybernia.

Rodinný koncert si už členové klanu Mišíků vyzkoušeli v Lucerna Music baru. Nyní je čeká sál s kapacitou 800 diváků. Zpěvák Adam Mišík při vystoupení mimo jiné zazpívá vybrané starší písně svého otce. „Táta si myslí, že to nevyzpívám, ale já myslím, že ano,“ předznamenal.

Nejmladší syn Adam se vydal cestou popu. Nejstarší Martin hraje na kytaru v kapele Gingerhead. Dcera Bára je herečka, která si příležitostně i zazpívá stejně jako manželka, básnířka Eva. „Při Vláďových dvaadvaceti koncertech měsíčně, když už jsme se chtěli sejít pohromadě a strávit spolu večer, tak nám nezbylo než jít na koncert,“ říká básnířka a zpěvačka.

Rozhovor s Vladimírem Mišíkem o jeho skládání i nedávném setkání se sourozenci s USA (zdroj: ČT24)

Vladimír Mišík čerstvě dokončil nahrávání desky, kterou jeho fanoušci budou moci ocenit už v září, kdy vyjde. S kapelou ETC hraje pětačtyřicet let. V poslední době ale nápady moc nepřicházely, poprvé si tak hudebník přizval producenta.

„Producent Petr Ostrouchov přinesl i písničky, které by mě nikdy nenapadly. Mám tam takové ty bluesovky i takové ty texty, o nichž má manželka říká, že jsem monotématický. Je to o holkách, pití a tak,“ hodnotí nové album poetičtějšího ražení Vladimír Mišík.

Název pražského koncertu odkazuje k nápisu na zdi „Nechte zpívat Mišíka“, který se objevil opakovaně v pražských Holešovicích začátkem osmdesátých let, kdy měl muzikant komunistickým režimem zakázáno veřejně vystupovat.