Václav Neckář tráví silvestr v Hotelu Hvězdář, slavní hosté ho baví jeho písněmi

Česká televize zve na silvestr do Hotelu Hvězdář. Jeho majitel Václav Neckář v něm očekává hudební hvězdy, které se zhostí jeho písní v nových aranžích. Písničkový film vysílá ČT1 od 21:00. Vznikl u příležitosti 75. narozenin slavného zpěváka.

 „Prvotním nápadem byl hotel jako místo srazu, protože muzikanti žijou po hotelích, a scenárista Tomáš Končinský pak napsal linku, pro niž jsme vybrali patnáct písniček a ty nám daly děj,“ popsal vznik hudebního snímku režisér Jakub Wehrenberg.

V Hotelu Hvězdář hraje i Václav Neckář, jakýmsi jeho alter egem je pak Jan Cina v roli hotelového pikolíka Miloše, který se snaží získat srdce recepční. „Jde o, dalo by se říct, milostný trojúhelník. Honza miluje Bereniku Kohoutovou, Berenika si asi trošku myslí na Václava a Václava zase miluje Lucka Bílá,“ prozradil Wehrenberg, kdo další je zaměstnancem nebo hostem hotelu.

Víc toho nezbylo... Neckářovy hity si v Hotelu Hvězdář rozebrali kolegové (zdroj: ČT24)

Nohavica zpívá Václavák, Korn Lékořici

„S Honzou Cinou jsme zpívali Ze soboty na neděli. To je krásné číslo, taneční. Lucie Bílá krásně nazpívala Chci tě líbat a Jarek Nohavica Podej mi ruku a projdem Václavák,“ zmínil část hotelového repertoáru Václav Neckář. Celkem zazní patnáct nově upravených písní. 

Diváci uvidí a uslyší také například Jiřího Korna, který coby šílený vědec nově nazpíval Lékořici, jeho vokální seskupení 4TET se zase putilo do skladby Znala panna pána z filmu Jak utopit dr. Mráčka. Thom Artway se popasoval s písní Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě. „Zpívám jenom anglicky, takže to byla moje první zkušenost s českou písní. Musel jsem si na půl roku vzít logopeda a učit se, zbavit se trošku moravismu a anglického akcentu,“ přiznává Artway. Ve filmu hraje tajemného cizince, takže podle režiséra Wehrenberga mu případný přízvuk diváci jistě odpustí.

Slavné písničky Václava Neckáře zazní ještě také v podání Václava Noida Bárty, Ondřeje Rumla, Radka Bangy nebo Debbi.