K čertu s láskou! Poslechněte si milostný duet z pohádky Čertí brko

Písnička k pohádce Čertí brko (zdroj: Punk Film / Amélie Kovářová)

V chystané pohádce Marka Najbrta Čertí brko nebude chybět láska. Zamilovanost překvapí mladého čerta Bonifáce. „Mám takovej pocit…“ snaží se ji popsat v milostném duetu, který nazpíval Jan Cina a Judit Bárdos. Písničkou zvou do kin, kde se Čertí brko začne promítat 29. listopadu.

„Mám rád filmy, jako je například Šíleně smutná princezna s originální výtvarnou stylizací a výbornými písničkami. I v naší pohádce máme tři písničky. A podle mě jsou to hity,“ nepochybuje režisér Marek Najbrt. 

Název pohádce dalo čertí brko, které zapisuje lidské hříchy. V pekle se bez takové pomůcky těžko obejdou, proto když brko na jedné z pekelných poboček přestane fungovat, pověří lucifer mladého čerta Bonifáce, aby do Pytlova odnesl nové. Jenže Bonifác je zmatkař, brko mu někdo ukradne, a navíc se čertovi do cesty při jeho hledání připlete krásná dívka Markéta. A přeskočí (pekelná) jiskra.

„Písnička je moc krásná,“ říká o milostném duetu představitelka Markéty Judit Bárdos. „Doufám, že jeden z důvodů, proč budou mít lidé tuhle pohádku rádi, budou právě písničky,“ přeje si.  

V pohádce, která vznikla v koprodukci České televize, se objeví Ondřej Vetchý coby lucifer nebo Václav Kopta a Jakub Žáček v rolích pekelných úředníků. V městečku Pytlov se zabydleli Tomáš Jeřábek, Marek Daniel či Jana Plodková.