„Vypadá to divně, ale není to tak.“ Podívejte se na trailer duchařské detektivky podle Poledňákové

Trailer: Ten, kdo tě miloval (zdroj: ČT24)

Jako komediálně laděnou rodinnou detektivku s vánoční atmosférou popisují tvůrci nový filmový příběh, který vznikl podle knihy Marie Poledňákové. Na motivy jejího knižního příběhu scénář napsal a snímek natočil Jan Pachl. Trailer napovídá, že film Ten, kdo tě miloval pobaví humorem z neveselých věcí.

Marie Poledňáková je známá jako režisérka a scenáristka rodinných komedií (Jak vytrhnout velrybě stoličku,  S tebou mě baví svět,  Líbáš jako Bůh). Jan Pachl se do diváckého povědomí zapsal jako tvůrce temnějších příběhů, které ale nepostrádají černý humor (Cirkus Bukowsky, Rapl, Gangster Ka). Novinka Ten, kdo tě miloval si půjčuje z obojího trochu.  

„Je to vánoční komedie a zároveň rodinný film, na který se může dívat kdokoliv, od pětiletého špunta až po osmdesátiletou babičku (možná i stoletou, doufám). Měli by si přijít na své milovníci detektivky, protože je tam určitá detektivní linka. Ale také lidé, kteří mají rádi dobré české herce (máme tam opravdu ty nejlepší), a zároveň i ti, co mají rádi dobrý film. Myslím, že Ten, kdo tě miloval je opravdu dobrý film,“ shrnuje Pachl. 

Detektivní pátrání je ve filmu poněkud netradiční. Pouští se do něj rodina zesnulého kapitána Kaliny, jejíž členové se mnohdy svéráznými postupy snaží vyšetřit záhadné úmrtí i uzavřít poslední případ svého nežijícího příbuzného. Kapitán Kalina na jejich snahu dohlíží, je svým blízkým totiž celou dobu nablízku – ovšem jako duch. To vše se odehrává v atmosféře předvánočního času.

V roli kapitána Kaliny se diváci mohou těšit na Pavla Řezníčka, matku hraje Eva Holubová, manželku Soňa Norisová. Jejich cesty zkříží také Lukáš Vaculík, Václav Postránecký, Petra Nesvačilová, Lukáš Příkazký nebo Hynek Čermák, v jehož postavě nepraktického praktického lékaře budou diváci charismatického Rapla hledat asi marně. 

Do kin se Ten, kdo tě miloval chystá 8. listopadu. Koproducentem snímku je Česká televize.