Klip týdne: Jste připraveni? Disturbed novým klipem ohlašují vydání očekávaného alba

Jedna z nejpopulárnějších metalových kapel současnosti, američtí Disturbed, ohlásila vydání dlouho očekávaného alba. To ponese název Evolution a na trhu se objeví v polovině října. Aby byli fanoušci dostatečně nažhaveni, připravili si pro ně singl Are You Ready i s doprovodným videem.

Jakou skladbu z nového alba chtějí slyšet, si fanoušci vybrali sami. Minulý týden totiž kapela spustila na svém webu hlasování, zda dají přednost baladě, nebo některé z tvrdších skladeb. Výsledky byly jednoznačné.

Novinka bude obsahovat deset skladeb a podle kapely půjde o opravdu jedinečné album. „Psaní a nahrávání pro nás bylo skutečně emocionální a magickou zkušeností. Vytvářeli jsme jej bez hranic nebo omezení a šli tam, kam nás každodenní hudební inspirace vedla,“ uvedla k novince kapela ve svém prohlášení.

Ačkoli byli fanoušci pochopitelně novým singlem a předzvěstí alba nadšeni, našly se na sociálních sítích i kritické ohlasy. Mezi nejčastější výčitky patřily přílišná „měkkost“ a nedostatečnost inovace. Dle mnohých kritiků zní novinka stejně jako většina předchozích skladeb. Zda je kritika oprávněná, se budou moct příznivci kapely přesvědčit již 19. října, kdy deska Evolution přijde na trh. 

Disturbed je metalová hudební skupina původem z Chicaga. Kapela měla dříve jiného zpěváka, a dokonce i jiné jméno, ale po připojení Davida Draimana (1996) se přejmenovala na Disturbed. Vydali již sedm studiových alb (The Sickness, Believe, Ten Thousand Fists, Indestructible, Asylum, Immortalized a Evolution), přičemž kromě debutového CD se všechna ostatní dostala na vrchol americké hitparády Billboard 200. V současnosti se jedná o jednu z nejúspěšnějších metalových skupin, která prodala více než 10 milionů desek po celém světě.

Členové: 
David Draiman – Zpěv, vokály v pozadí (1996–současnost)
Dan Donegan – Elektrická kytara, electronica (1996–současnost)
John Moyer – Basa, vokály v pozadí (2004–současnost)
Mike Wengren – Bicí (1996–současnost)

Diskografie:
2000 – The Sickness 
2002 – Believe 
2005 – Ten Thousand Fists
2008 – Indestructible
2010 – Asylum
2011 – The Lost Children
2015 – Immortalized
2018 – Evolution

Zdroj: Wikipedia

Disturbed
Zdroj: ČT 24/Facebook Disturbed/Travis Shinn