Klip týdne: Příšerky z Mushroomhead vzdávají poctu hororovému kultu

Máte rádi horory? Pak vás jistě potěší nový videoklip z dílny maskovaných šílenců Mushroomhead ke skladbě We Are the Truth, kterým se rozhodli vzdát hold jednomu z nejzásadnějších filmů svého žánru.

Evil Dead, u nás překládaný jako Lesní duch či Chata, je kultovním debutem režiséra Sama Raimiho z roku 1981. Film se stal hororovým mezníkem a ve svém žánru se právoplatně řadí mezi klasiku, jež nesmí chybět ve „videotéce“ každého správného hororového fandy, který holduje typickým osmdesátkovým béčkům.

Od svého vzniku si získal nespočet fanoušků po celém světě, dočkal se dvou pokračování a z představitele titulní role Bruce Campbella se stala hvězda první velikosti. Na jeho motiv dokonce vznikl v roce 2006 muzikál, jenž se hrál na Broadwayi. Skalní fandy pak potěšilo dlouho očekávané volné pokračovaní v podobě seriálu Ash vs Evil Dead, které v roce 2015 rozjela stanice Starz a jež se dočkalo 3 sérií. No a samozřejmě nesmí chybět ani remake, který spatřil světlo světa v roce 2013.

A právě jím se nechala banda maskovaných příšerek z Mushroomhead volně inspirovat a natočila podle něj video ke skladbě We Are the Truth. Ta pochází ze zatím posledního alba „The Righteous & The Butterfly“ z roku 2015. Mushroomhead však natočili její alternativní verzi a zařadili ji na nové DVD Volume III, které – jak už název napovídá – bude následovat své dva úspěšné předchůdce. Vyjít by mělo 17. srpna. 

Video se natáčelo v rodném Ohiu a je dílem samotných členů kapely, kteří k němu vytvořili nejen masky, ale sami ho také natočili. Ostatně to, že kapela patří k hororovým fandům, je dle jejich vizáže více než zřejmé, což ostatně potvrzuje i bubeník a zakladatel Steve „Skinny“ Felton. „Jak si jistě dokážete představit, celý tábor Mushroomhead je těžce ujetý na hororové filmy. Takže jsme se rozhodli vzdát hold Evil Dead. Dr. F, Stitch a já jsme zodpovědní za veškeré designérské návrhy a myslím si, že konečný výsledek je velmi strašidelný a zároveň hodně legrační,“ dodává.

Ve videu nechybí typické předčítání z Necronomiconu, jež vyvolá temné síly, strašidelná chata uprostřed lesa a typické litry krve. Postavy „posedlé Lindy“, lásky hlavního hrdiny Ashe, se ujala zpěvačka Jackie Laponza z Unsaid Fate, jíž patří hostující vokál. 

Po zemětřesení a personálních změnách, kdy kapelu opustil nejprve jeden ze zakládajících členů Jeffrey „Nothing“ Hatrix, kytarista Tommy Church a těsně po vydání posledního alba též Tom „Shmotz“ Schmitz a další zpěvák Waylon Reavis, je kapela, zdá se, zpět v sedle.

Mushroomhead je americká alternativní metalová kapela z Clevelandu v americkém Ohiu, zformovaná v roce 1993. Skupina vystupuje zásadně v maskách, které si sama vyrábí. Vydala 7 studiových alb, kterých se po celém světě prodalo více než dva miliony. Během svého života prošla řadou změn v sestavě, přičemž jediným stálým členem je bubeník Steve Felton.

Členové:
Steve „Skinny“ Felton – bicí
Jason „J Mann“ Popson – vokály
Rick „ST1TCH“ Thomas – samply, vodní bicí, klávesy
Ryan „Dr. F“ Farrell – basa
Robbie „Roberto Diablo“ Godsey – vodní bicí
Steve Rauckhorst – vokály
Tommy „Tankx“ Shaffner – kytara

Diskografie:
Mushroomhead (1995)
Superbuick (1996)
M3 (1999)
XIII (2003)
Savior Sorrow (2006)
Beautiful Stories for Ugly Children (2010)
The Righteous & the Butterfly (2014)

Mushroomhead
Zdroj: ČT24/FB Mushroomhead