Kaiser, Vyorálek a Hádek se dali k URNA. Režisér je učí střílet

Vladimír Michálek učí herce střílet (zdroj: ČT24)

Režisér a scenárista Vladimír Michálek vzal herce svého chystaného filmu na střelnici. Zacházet s pistolí se pro potřeby své role musí naučit Oldřich Kaiser, Jiří Vyorálek nebo Matěj Hádek. V černé komedii Benzina Dehtov si totiž budou hrát na členy Útvaru rychlého nasazení.

Hlavními hrdiny je pětice v životě neúspěšných mužů. Pracují jako prodavač kol, hostinský, v půjčovně lodí, ve fitcentru anebo jako výrobce bezpečnostních zařízení, jejich klukovským snem bylo ale stát se součástí elitní zásahové jednotky. To se nepovedlo, na URNA si tedy aspoň hrají.

Pravidelně vyráží do ulic jako útvar rychlého nasazení. „Zasahují tam, kde ví, že si zasažení nebudou moct stěžovat. Například film začíná tím, jak rozpráší na malé vesnici tajný koncert neonacistické kapely,“ prozradil Vladimír Michálek. Jako režisér má za sebou třeba ceněné filmy Je třeba zabít Sekala, Babí léto nebo O rodičích a dětech.

Zábava končí ostrými

„Moje figura je chlapec plný zásad, nemá rád bezpráví, má výrazně psychopatické rysy a půjčuje loďky u řeky, která vysychá,“ představil jednu z postav Matěj Hádek. Ve filmu se potká s Oldřichem Kaiserem, Jiřím Vyorálkem nebo Patrikem Holubářem. 

Zábavu za hranicí zákonů ale brzy ukončí ostré náboje, když se parta připlete k případu, v němž zasahují skuteční policisté. To je hlavní zápletka této černé komedie, kterou původně napsal jako rozhlasovou hru Petr Pýcha. 

První klapka filmové Benziny Dehtov padne za měsíc. Snímek, který vzniká ve spolupráci s Českou televizí, by diváci mohli vidět v únoru příštího roku.