Prezident Blaník si vylobboval místo v České televizi. ČT uvede jeho film

Korupce dostupná pro každého, důchody jako v Německu a kostka másla a lithium do každé domácnosti. Tonda Blaník naslibuje hory doly i divákům České televize. Televizní premiéru satirické komedie Prezident Blaník uvede ČT1 v neděli 8. dubna od 20:15 hodin.

Lobbista Tonda Blaník se z internetu dostal na plátna kin a odtud pak na televizní obrazovky. Celovečerní snímek, jenž se odehrává na pozadí druhé přímé volby prezidenta, navazuje na úspěšný internetový seriál Kancelář Blaník.

„Je to neuvěřitelný hajzl, přestože má nějaké svoje základy, které nás baví, což je vztah k mamince a také byl v roce 1989 revolucionářem,“ říká o Tondovi Blaníkovi ten, který ho zná nejlépe – jeho představitel Marek Daniel.

Fiktivnímu kandidátovi se ve filmu sice podařilo získat sto tisíc podpisů potřebných ke kandidatuře na Hrad, podpisové archy ale nezvládl na ministerstvo vnitra doručit včas. Rozhodne se tedy zatahat za nitky a podpořit jiného kandidáta. Konkrétně jakéhokoli, který vyhraje.

„Scénář filmu Prezident Blaník vznikal a rostl spolu s vývojem kampaně. Sledovali jsme aktivity kandidátů a snažili se s nimi dostat do kontaktu. Natáčení skončilo až v období mezi prvním a druhým kolem volby právě proto, abychom byli co nejaktuálnější,“ podotýká režisér snímku Marek Najbrt. 

Vedle hlavních aktérů Marka Daniela, Halky Třešňákové a Michala Daleckého coby jeho asistentů Lenky a Žížaly se ve filmu objevuje také všech devět kandidátů na prezidenta, moderátor Jan Železný, dokumentaristka Olga Sommerová nebo písničkář Tomáš Klus, který  Tondu Blaníka podpořil i písní.

Klip: Tomáš Klus & Tonda Blaník (zdroj: ČT24)

Film Prezident Blaník vznikl v koprodukci společnosti Negativ, Seznam.cz a České televize.