Klip týdne: Imagine Dragons představují příběh o lásce, zločinu, trestu a odpuštění

Američtí rockeři Imagine Dragons tento týden představili videoklip k novince Next To Me. A že nejde o klip jen tak ledajaký. Dvanáctiminutové velkolepé video je příběhem o zločinu, vině, bezmoci, smrti, ale především vytrvalé lásce a odpuštění.

Novinka pochází z reedice posledního alba Evolve. Jediná bonusová skladba se nyní dočkala i svého vizuálu, pod nímž je podepsán Mark Pellington, jenž patří k nejlepším tvůrcům hudebních videoklipů na světě. Vytvořil například známý videoklip k písni „Jeremy“ od Pearl Jam, za který získal v roce 1992 na Billboard Video Music Award cenu za nejlepší režii. 

„Píseň je o zásadních vztazích v mém vlastním životě a o kráse vytrvalé lásky. Po pozdních nočních rozhovorech s Markem Pellingtonem o životě, vášni a jeho vizi o filmu jsme věděli, že s ním chceme spolupracovat,“ upřesňuje vokalista Dan Reynolds.

Ten je zároveň ústředním protagonistou onoho krátkého filmu, jenž vznikl v lokaci mezi Los Angeles a Las Vegas. Hlavního hrdinu v něm opouští žena. Nešťastný a zlomený muž se uchýlí ke zločinu, za nějž nakonec tvrdě zaplatí. Jak, na to už se můžete podívat sami…

Pokud byste si Imagine Dragons nechtěli nechat ujít naživo, máte příležitost, 16. dubna se totiž kapela představí v pražské O2 Areně. 

Imagine Dragons je americká rocková skupina z Las Vegas založená v roce 2008. Skupina je přirovnávána k takovým kapelám, jako jsou The Killers nebo Arcade Fire. Pro širokou veřejnost na celém světě se proslavila písní Radioactive. Věnuje se též charitativní činnosti. V roce 2013 skupina spolu s rodinou Tylera Robinsona založila charitativní organizaci The Tyler Robinson Foundation, která pomáhá lidem bojujícím s rakovinou.

Členové:
Dan Reynolds – zpěv
Ben McKee – basová kytara
Daniel Wayne Sermon – kytara
Daniel James Platzman – bicí

Diskografie:
Night Visions (2012)
Smoke + Mirrors (2015)
Evolve (2017)

Zdroj: Wikipedia

Imagine Dragons
Zdroj: ČT24/FB Imagine Dragons