Tonda to dá! Prezident Blaník přichází s novou upoutávkou

Upoutávka / Prezident Blaník (zdroj: ČT24)

Prezidentské volby skončily, ale stále zbývá odpovědět na některé klíčové otázky. Třeba jak to vlastně dopadlo s Tondou Blaníkem. Kandidaturu na Hrad nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. To však neznamená, že zmizel ze scény. „Tonda to dá,“ zpívá písničkář Tomáš Klus v nové upoutávce na filmovou satiru Prezident Blaník.

Antonín Blaník (Marek Daniel) je jedním z nejvýznamnějších lobbistů v zemi. Pracuje pro politické strany, vlivné hráče v byznysu, ale hlavně sám pro sebe. Jednoho dne se rozhodl, že už je na čase vystoupit z politického zákulisí, a oznámil kandidaturu na prezidenta České republiky.

Kampaň, ve které s pomocí tajemníka Žížaly (Michal Dalecký) a asistentky Lenky (Halka Třešňáková) naslibuje lidem máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny, má úspěch. Aby také ne, když na jeho podporu zazpíval i hvězdný Tomáš Klus.

V satirické komedii, která navazuje na oblíbený internetový seriál, se dále objeví třeba moderátor Jakub Železný, právník Tomáš Sokol, ekonom Tomáš Sedláček nebo znalec etikety Ladislav Špaček. Film Prezident Blaník vstoupí do kin už ve čtvrtek prvního února.