Kryštof Hádek vyšetřuje vzteklinu. Zakousne se do případu vraždy

Kryštof Hádek začíná na Šumavě bojovat se smrtící nákazou. První díl kriminální minisérie Vzteklina odvysílá ČT1 ve středu ve 20:00.

„Vzteklina by na české televizní obrazovky měla přinést zase něco nového. Nabourává určitá klišé, která se, bohužel, v žánru kriminálky rychle zabydlují, a naopak nabízí více vrstevnatý příběh,“ slibuje kreativní producent a spoluautor námětu Josef Viewegh, v jehož tvůrčí producentské skupině vznikly například seriály Cirkus Bukowsky nebo Rapl.

Kryštof Hádek se představí v roli mladého virologa, který přijíždí na Šumavu, aby zjistil, proč se v kraji objevují zvířata nakažená vzteklinou. Během šesti hodinových dílů se zapojí i do vyšetřování dvojnásobné vraždy. „Tyto krátké minisérie skýtají prostor rozehrát více dějových linek. Divák je více vtažen do příběhu, takže tvůrci mají větší prostor držet diváka v napětí,“ domnívá se Hádek.

Vzteklina
Zdroj: ČT

K němu přispívá i genius loci šumavských lokalit. „Šumava má zcela svébytnou atmosféru, propojuje v sobě cosi prapůvodního s novodobým, a to zcela přirozeně. Důležitými lokacemi jsou například ruiny zaniklých vesnic. Okolní příroda je zvolna stravuje, až je jednoho dne zcela pohltí. Jako by šlo o opačný proces, než jaký jsme zvyklí vídat. Tedy destrukce krajiny na úkor nové zástavby,“ popisuje scenárista a spoluautor námětu Jan Stehlík.

Po Vzteklině přijde Inspektor Max

Juraj Kukura jako Inspektor Max
Zdroj: ČT

Po Vzteklině se diváci České televize mohou těšit na další kriminální seriál. Inspektor Max vznikl v česko-slovenské koprodukci. Autorem námětu je společně s Ivanem Hubačem herec Juraj Kukura - představitel titulní postavy. Svérázný vyšetřovatel se divákům představí na počátku jara.