České znění podle Petra Zelenky. Jeho divadelní hra se změnila v televizní seriál

Divadelní hra Petra Zelenky se změnila v televizní seriál (zdroj: ČT24)

Humor Dejvického divadla si diváci užijí i na televizních obrazovkách. Seriál Dabing Street, který vychází ze stejnojmenné divadelní hry režiséra a scenáristy Petra Zelenky, bude od ledna vysílat Česká televize. Všech dvanáct dílů za sebou ale už předposlední prosincový den uvádějí vybraná kina v Praze, Brně, Ostravě a Českých Budějovicích. Výtěžek ze vstupného půjde na charitu.

„Když někdo dabuje, tak je vlastně tlumočníkem reality a české specifikum je v tom, že si myslíme, že jsme lepší než originál. To mě na tom baví,“ přiblížil svůj vztah k dabingu Petr Zelenka.

V seriálu Dabing Street zdědí zneuznaná herečka Eva v podání Kláry Melíškové po manželovi malé dabingové studio. Krachující firmu chce změnit v úspěšný a respektovaný podnik. Studio má pomoct zachránit sice schopný, ale neurotický a agresivní režisér Janda, kterého si zahrál Miroslav Krobot.

Dabing Street
Zdroj: ČT

Zelenka nerežíroval Krobota poprvé. „Opět to byla veliká radost, protože vyzrál za ta léta, co hraje, a naučil se křičet,“ uvedl Zelenka.

Bartoška sám za sebe

Jiní herci pak v seriálu ztvárnili sebe sama. Počítá se mezi ně Viktor Preiss, Ivan Trojan nebo Jiří Bartoška. „Já už jsem jednou hrál Jiřího Bartošku u Vítka Olmera. Mám pocit, že takový idiot ve skutečnosti nejsem, rád jsem tomu posloužil a myslím, že není nic lepšího než si ze sebe udělat legraci,“ zmínil Bartoška.

Divadelní hra Dabing street získala titul Nejlepší komedie roku 2013. Dejvické divadlo ji hraje už šestým rokem. Stejnojmenný seriál bude Česká televize vysílat dvanáct týdnů. Poprvé osmého ledna.