Režisér Rapla točí detektivku podle Marie Poledňákové. Hynek Čermák je lehčí o pistoli

Režisér Rapla točí detektivní komedii podle Marie Poledňákové (zdroj: ČT24)

Režisér Jan Pachl, autor filmu Gangster Ka nebo seriálů Cirkus Bukowsky a Rapl, začal natáčet komediální detektivku Ten, kdo tě miloval. Autorkou stejnojmenné románové předlohy je Marie Poledňáková. V hlavních rolích se objeví Hynek Čermák nebo Soňa Norisová.

Režisér Jan Pachl obsazuje populárního herce Hynka Čermáka do svých projektů pravidelně. Po rolích detektiva Kuneše (Cirkus Bukowsky, Rapl) nebo kontroverzního podnikatele Radima Kraviece (Gangster Ka) mu tentokrát nabídl postavu nesmělého doktora.

„Je to takový normální lékař, obvoďák, je chudý, trochu asociál. Je to příjemná změna, člověk je lehčí o tu pistoli, ale jinak herecká práce je většinou stejná,“ říká Hynek Čermák.

Jan Pachl hostem pořadu Film 2017 (zdroj: ČT24)

Snímek vzniká podle knižní předlohy Marie Poledňákové, kterou proslavily filmové komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny, S tebou mě baví svět nebo Jak se krotí krokodýli.

Její první kriminální román vypráví příběh Vandy Kalinové, která ztratí manžela, elitního vyšetřovatele. V jeho věcech narazí na dokumenty, které ukazují, že k ní její muž nebyl zcela upřímný. Vanda se společně se svými dětmi a tchyní vydává po stopách tajemství, která vedou nejen k nejmocnějšímu muži kraje, ale také do její vlastní minulosti.

Líbilo se mi na tom, že hlavní detektiv je vdova, respektive manželka zesnulého kriminalisty, je to takový ten detektiv amatér, to mám rád.
Jan Pachl
režisér

Detektivní příběh nemá být přímočarou komedií. „Hrajeme to navážno jako dramatický film, který ale přináší komické situace, jak to v životě někdy chodí,“ podotýká představitelka vdovy Soňa Norisová.

V dalších rolích se objeví třeba Eva Holubová, Lukáš Vaculík, Václav Postránecký, Lukáš Příkazký nebo Karel Heřmánek. Štáb zavítá mimo jiné do Karlových Varů nebo Chebu, natáčení potrvá do poloviny ledna. V kinech se film Ten, kdo tě miloval objeví příští podzim.