Shawn Mendes se v evropských cenách MTV nedržel zpátky

MTV oceňovala evropské hudební umělce (zdroj: ČT24)

Nejlepším evropským hudebním umělcem je podle cen MTV kanadský zpěvák Shawn Mendes. Ocenění hudební stanice se předávala v neděli na londýnském stadionu Wembley.

Teprve devatenáctiletému Kanaďanovi v kategorii nejlepší umělec konkurovali americké zpěvačky Miley Cyrusová, Taylor Swiftová nebo britský písničkář Ed Sheeran. Ocenění získal Mendes i za nejlepší píseň There's Nothing Holdin' Me Back, na jejíž podobě se sám podílel.

V žánru  hip hop si trofej odnesl raper Eminem. Ocenění ho překvapilo vzhledem k tomu, že posledních pět let nevydal žádné album. V tomto týdnu by se ale fanoušci měli dočkat novinky Revival. Se singlem Walk on Water  z této desky vystoupil Eminem i ve Wembley.

Nejlepší video natočil americký raper Kendrick Lamar, který měl úspěch už na hlavních hudebních cenách MTV.  Ve skladbě Humble kritizuje velké ego i retušování fotografií.

Ovací se při slavnostním večeru dostalo také legendám populární hudby – irské kapele U2. Převzala ocenění Global Icon určené umělcům, kteří se po desetiletí drží na špičce hudebního průmyslu.