Klip týdne: In This Moment jdou s novou skladbou až ke kořenům

S novinkou ke skladbě Roots pocházející z jejich poslední studiové desky Ritual se tento týden představila jedna z nejvýraznějších tváří současné metalové scény – američtí In This Moment.

In This Moment prošli za dobu svého působení řadou žánrových proměn. Od řízného metalcoru přes industrial až po současnou pop-metalovou tvář se postupně vypracovali k jedné z nejuznávanějších a nejvýraznějších kapel současné scény.

Nemalou zásluhu na tom má především výrazná frontmanka Maria Brink. Blondýna s lehce lascivní vizáží, ale především pekelným a nezaměnitelným vokálem dokáže skvěle prodat veškeré emoce do něj vložené, a když to rozbalí naplno, posluchač má pocit, že ho tahle křehká ženština sežere i s botama. 

Kapela však není jen o výrazné zpěvačce, ale stojí taktéž na výtečných industriálních základech. Po skvělém debutu „Beautiful Tragedy“ postupně přešla k surovému, industriálnímu metalu a s přelomovým albem „Blood“ z roku 2012, ceněným nejen kritiky, se pevně zařadila mezi špičku světové scény a s každým dalším albem postupně stoupá po žebříčku kvality. 

Posledním zářezem je letošní album Ritual, na kterém trochu ubrali z „pouťového stylu“, lehce zvážněli a potemněli, nicméně jim tato poloha velmi sluší. Ve skladbě Black Wedding si zahostoval i hvězdný Rob Helford z Judast Priest a deska obsahuje též cover hitovky In The Air Tonight od Phila Collinse. 

Režie videoklipu ke skladbě Roots se ujala sama Maria Brink spolu s Robertem Kleyem a je též jeho ústřední postavou. Velmi emocionální skladba pojednávající o ranách osudu a o tom, jak všechno zlé je třeba přijmout, jelikož nás to zocelí a posune dál, pochází z pera samotné zpěvačky. „Nikdy jsem se neuměla držet zpátky, někdy mohu být velmi sugestivní. Chtěla jsem fanouškům ukázat svou nejsilnější stránku, bez zjevné sexuality. Je to hluboký oheň uvnitř mého srdce,“ uvedla k písni samotné Maria Brink.

In This moment je alternativní metalová kapela založená v Los Angeles. Kapelu charakterizuje především hlas zpěvačky Marie Brink, která dokonale kombinuje dlouhé, vysoko položené tóny čistého vokálu s řevem, ze kterého běhá mráz po zádech. Počátky sahají do srpna 2005, kdy se zpěvačka Maria Brink potkala s kytaristou Chrisem Howorthem a poté, co zjistili, že mají hodně společného, začali psát první songy a dávat dohromady zbytek kapely. Postupně se přidali bubeník Jeff Fabb, kytarista Blake Bunzel a baskytarista Josh Newell. Joshe Newella na krátký čas zastupoval producent Pascual Romero a příchodem Jesse Landryho se sestava In This Moment ustálila.

Členové: 
Maria Brink - vokál, klavír
Chris Howorth - kytara
Blake Bunzel - kytara
Jesse Landry - baskytara
Jeff Fabb - bicí, perkuse

Diskografie: 
2007 - Beautiful Tragedy
2008 - The Dream
2010 - A Star-Crossed Wasteland
2012 - Blood
2014 - Black Widow
2017 - Ritual

Zdroj: Orbis Metallum

In This Moment
Zdroj: ČT24/FB In This Moment