Mimozemšťané přistáli v Brdech a čekají na Depardieua

Američané natáčí v Brdech sci-fi snímek (zdroj: ČT24)

Hollywoodští filmaři zachytili v Brdech mimozemšťany. Návštěva z vesmíru hraje totiž podstatnou roli v připravovaném akčním snímku Alpha Code, který se tu natáčí. Na vzniku akčního sci-fi snímku se podílejí i Češi, chybět nebudou ani v hereckém obsazení.

Hlavnímu hrdinovi (Bren Foster) rodinu nejspíše unesli mimozemšťané, vydal se ji tedy hledat. Že zrovna do brdských lesů, má podle spoluautora scénáře a producenta Milana Friedricha určitou spojitost. „V roce 1993 tady lidé naháněli létající talíře, objevily se tu první kruhy v obilí v Čechách. Proto jsem vybral lokaci, kde se tyhle věci opravdu dějí,“ vysvětlil.

Vašut a Dyk jako bratři

Režie se ujal Keoni Waxman, jehož filmografie je z velké části spojená s hercem Stevenem Seagalem.  V novém příběhu se ale neobjeví. I když díky roli Vojtěcha Dyka vlastně trochu ano.

„Něco mezi Stevenem Seagalem a Robertem Redfordem,“ popsal totiž postavu, kterou hraje. Jde o jednoho ze dvou bratrů, tím druhým je Marek Vašut. „Učí lidi, kteří byli uneseni mimozemšťany a potom jim byla vymazána paměť, s nimi komunikovat,“ prozradil o své roli.

Herci a tvůrci filmu Alpha Code při natáčení v Česku
Zdroj: Miroslav Chaloupka/ČTK

Producenti také oslovili Gérarda Depardieua, s nímž zatím jednání pokračují, nebo jednu z Bond girl Denise Richardsovou. Ta hrdinovi pomáhá s pátráním po rodině i mimozemšťanech, zatímco je pronásleduje šéf tajné vládní organizace (Randy Couture). „Jde o jednoduchý příběh dvou lidí, příběh o lásce a ztrátě. Tohle obyčejné téma jsme vložili do velkolepého snímku s řadou nápadů,“ shrnul režisér.

 Natáčet se kromě vojenského prostoru v Brdech bude i v dalších českých lokacích, například v Praze. Čeští diváci budou moci Alpha Code rozluštit v kinech příští rok na podzim.