Houpací koně, Sunflower Caravan a Tata Bojs zahrají na Cestu domů

Domácí hospic Cesta domů pořádá 5. října benefiční koncert. Organizaci, která od roku 2001 poskytuje paliativní péči, podpoří kapely Tata Bojs, Houpací koně a Sunflower Caravan. Pro vystoupení v pražské La Fabrice připravily netypická provedení svých skladeb a také premiéry novinek.

Nezisková organizace Cesta domů poskytuje paliativní péči přímo u klientů doma. „Obecně je potřeba pomáhat slabším, v tomto případě lidem na sklonku života. Je důležité se snažit, aby poslední chvíle člověka nebyly tak těžké, a to jak pro něj, tak jeho blízké,“ vysvětlují podporu benefice členové kapely Sunflower Caravan. Pro večer připravili speciální setlist s dvěma skladbami z připravované desky.

Velmi si ceníme, že právě tito hudebníci chtějí svou účastí vyjádřit, že úcta k těžce nemocným a umírajícím lidem a péče o ně jsou důležitými hodnotami.
Lenka Váňová
organizace Cesta domů

Zážitek slibuje publiku také Milan Cais z kapely Tata Bojs: „Zahrajeme náš takzvaný elektro-akustický set, který je zvláštní jednak tím, že u něj bubnuju vestoje, a jednak i trochu jinými verzemi písniček, které hráváme na klasických elektrických koncertech. Co se týče výběru skladeb, pokusíme se spravedlivě dotknout skoro každého našeho alba s větším přihlédnutím k zatím poslednímu řadovému albu A/B.“

Houpací koně se chystají zahrát především písně ze své nové desky Kde jste mý přátelé dneska v noci, a to způsobem, který u nich není tak častý – s akustickými kytarami a djembe.

Koncert Cesty domů patří k oficiálním akcím iniciativy Voices for Hospices. K ní se u příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče, který připadá na 14. října, připojují svými akcemi organizace z více než čtyřiceti zemí světa. „Výtěžek z pořádaných akcí bude použit na zvýšení dostupnosti péče pro všechny, kdo ji potřebují, ať už v nemocnicích, jiných zařízeních dlouhodobé péče nebo doma. Tato péče není prakticky nikde zcela hrazena státem a neobejde se bez pomoci dárců a dobrovolníků,“ připomíná Lenka Váňová z organizace Cesta domů.

Vydáno pod