Klip týdne: Linkin Park / One More Light

Skupina Linkin Park představila videoklip ke skladbě One More Light. Novinku z posledního studiového alba vydali členové na počest svého zesnulého frontmana Chestera Benningtona.

Emotivní video v režii Joea Hahna a Marka Fioreho je sestříhané z koncertních a zákulisních záběrů zpěváka a spoluhráči z kapely jej pojali jako vzpomínku na tragicky zesnulého přítele, jehož sebevražda šokovala celý hudební svět.

Na jeho počest se 27. října v kalifornském Hollywood Bowlu uskuteční vzpomínkový koncert, jehož se kromě zbývajících členů Linkin Park zúčastní řada hvězd z hudební branže v čele s kapelami jako Korn, System Of A Down,  Avenegend Sevenfold, Bring Me The Horizon nebo Blink 182. 

Linkin Park je americká rocková kapela založená v roce 1996 v Kalifornii a patří k jedněm z průkopníků tzv. nu-metalu. Proslavila se svým debutovým albem Hybrid Theory, kterého se prodalo po celém světě více než 29 milionu kusů. Následující Meteora upevnila úspěch skupiny, ale další alba Minutes to Midnight a A Thousand Suns představují odklon Linkin Park od jejich původního stylu. V roce 2012 vydali desku Living Things. V roce 2014 skupina vydala desku s názvem The Hunting Party, ve které se částečně vrátila ke svému původnímu stylu. Jejich posledním albem je letošní novinka One More Light. Kapela prodala již více než 100 milionů alb a dostala dvě ceny Grammy. Dne 20. července 2017 hlavní zpěvák skupiny Chester Bennington spáchal sebevraždu oběšením ve své rezidenci v Palos Verdes Estates v Kalifornii.