V Karlových Varech natáčela seriál korejská hvězda. Město očekává příval turistů

Karlovy Vary hostily jihokorejské filmaře (zdroj: ČT24)

Jihokorejští filmaři ukončili sedmidenní natáčení v Karlových Varech. Připravovali scény do osmnáctidílné série nazvané „Are You Human Too?“, kterou podle tvůrců v Asii uvidí miliony diváků. Hlavní roli hraje oblíbená hvězda, herec a zpěvák So Kang-čun. Zástupci kraje i lázeňského města věří, že neobvyklá propagace podpoří turistický ruch.

Jihokorejský mladík So Kang-čun je oblíbenou seriálovou hvězdou současné Asie. Miliony Korejců, Japonců a Číňanů ho znají nejen jako herce ale také jako zpěváka. Návštěvníci Karlových Varů mohli umělce, který se na veřejnosti běžně nepohybuje, zahlédnout třeba u Tržní kolonády.

Vary už hrály v bondovce

Korejský štáb tam natáčel několik scén do seriálového dramatu z budoucnosti. „Myslím, že je to velmi dobrá příležitost, jak ukázat Karlovy Vary obyvatelům Asie,“ říká Ju Sang-won, vedoucí produkce jihokorejské televize KBS. „Karlovy Vary jsou hezčí město, než jsem očekával. Jsou malé, ale krásné a zajímavé na natáčení,“ dodává.

Největší jihokorejská televizní společnost bude seriál vysílat začátkem příštího roku. Zástupci města i kraje doufají, že to k regionu přitáhne větší pozornost. „Očekáváme, že prezentace města bude poměrně veliká,“ uvedl Petr Židlický, ředitel Destinační agentury Karlovarského kraje.

Kraj proto přispěl početnému štábu korejských filmařů na dopravu částkou 100 tisíc korun. Dalších 200 tisíc představují služby a slevy, které pro filmaře kvůli podpoře cestovního ruchu zajistila krajská filmová kancelář. Karlovy Vary lákají filmaře pravidelně. Město si už zahrálo v takových filmech, jako je bondovka Casino Royale nebo Rytíři ze Šanghaje.