Klip týdne: PÄNZER / We Can Not Be Silenced

Heavymetaloví PÄNZER chystají vydání svého druhého studiového alba „Fatal Command“, které má vyjít 6. října. K novince nyní vydali videoklip We Can Not Be Silenced, který naráží na kontroverzní postavu Edwarda Snowdena.

Kauza Edwarda Snowdena hýbe médii i politickým světem už několik let. Toho se rozhodli muzikanti využít, a do lyric videa tak vtipně zařadili i své slavné kolegy z branže. „Je to horké téma. Kolik osobní svobody jste schopni obětovat ve jménu bezpečí? Když jsem se do tohoto tématu ponořil a četl jsem o příběhu Edwarda Snowdena, dost mě to chytlo a musel jsem o tom napsat píseň. Je to hrdina, nebo zrádce?“ říká k tomu frontman Marcel Schirmer.  

Mezi kolegy, kteří se v klipu objeví, patří například Dani Filth (Cradle of Filth), Max Cavalera (Cavalera Cospiracy, Soulfly), Mille Petrozza (Kreator) nebo René z Equilibrium. 

Pänzer (v letech 2014–2016 The German Panzer) je heavymetalová hudební skupina založená v roce 2014 v Německu Marcelem Schirmerem (Destruction), Hermanem Frankem (ex-Accept) a Stefanem Schwarzmann (ex-Accept). V roce 2014 vydala své debutové album Send Them All to Hell. Franka nahradil v roce 2016 Pontus Norgren (HammerFall) a oficiálně se připojil V.O. Pulver (Gurd), který s kapelou dosud vystupoval pouze na koncertech. Na začátek října chystá vydání druhého alba, které ponese název Fatal Command.