Snad to nebude horor. Jacksonův Thriller se vrátí ve 3D

Jacksonův Thriller bude ve 3D (zdroj: ČT24)

Legendární videoklip Thriller Michaela Jacksona se dočká nového zpracování. 3D verzi videa se chystá představit na filmovém festivalu v Benátkách režisér John Landis, který točil i původní video z roku 1983.

Čtrnáctiminutový klip k titulní skladbě alba Thriller byl v době svého vzniku naprostým zjevem, připomínal spíše krátký film s úžasnými triky. Jackson se v něm proměňuje ve vlkodlaka i zombie. 

Klip se dočkal i kritiky kvůli okultistickým a násilným scénám, i přes tyto výhrady ale v roce 1984 proměnil tři nominace v cenách MTV a později byl zvolen nejlepším hudebním videoklipem všech dob. 

Po více než třiceti letech se dočká nového zpracování. Režisér John Landis převede 35milimetrové filmové negativy do 3D. „Jsem šťastný, mám možnost nejen obnovit, ale dokonce vylepšit Jacksonův Thriller,“ prohlásil Landis, který s „králem popu“ natočil i klip ke skladbě Black or White. „Využili jsme technologického pokroku a vizuální i zvukovou stránku posunuli do nové dimenze.“

Novou verzi chce Landis představit na konci srpna na filmovém festivalu v Benátkách. Doplní ji dokument ze zákulisí natáčení filmu.