Plzeňské ulice oživí divadlo, hudba i polévka

Plzeň žije hudbou a divadlem (zdroj: ČT24)

The Tap Tap, The Prostitutes nebo čerstvý držitel Ceny Anděl Thom Artway patří k desítkám účinkujících, kteří o prázdninách oživí Plzeň. Šestý ročník festivalu Živá ulice se koná na šesti místech centra. Vedle hudby vyplnil program také divadlem, módou, food festivalem nebo letním kinem. Všechny akce jsou přístupné zdarma.

Celoprádzninová akce začíná festivalem Za dveřmi je divadlo. Představení pod širým nebem se hrají v prostoru Mlýnské strouhy.  Mezi 10. a 12. červencem tu například novocirkusové duo Bratři v tricku představí plzeňskému publiku svou Běžkařskou odyseu, Hombres odhalí v „komedii del arte ulice“ vztahy v uměleckém zákulisí a ohnivou show předvede Amanitas fire theatre.

Na další část festivalu se Plzeňáci mohou těšit od 11. do 20. srpna. Program tvoří především hudba, lidé ale mohou také zajít do letního kina, na Fashion Days, které představí autorskou módu a design, nebo na food festival. Ten v Šafaříkových sadech naservíruje ochutnávky z kuchyně národnostních menšin.

Děti se můžou zabavit na Proluce, kde pro ně vznikne tzv. loutkoviště. Prázdninový program skončí opět jídlem - Festivalem polévky 3. září.

Festival polévek v Plzni
Zdroj: Lada Pešková/ČTK