Rock for People začíná Večírkem pro nedočkavé

Rock for People začíná Večírkem pro nedočkavé (zdroj: ČT24)

Ve festivalovém parku na letišti v Hradci Králové se v pondělí koná Večírek pro nedočkavé. Přivítal první netrpělivé hosty přehlídky Rock for People, která oficiálně začne v úterý a potrvá do čtvrtka. Hlavní hvězdy ročníku jsou kapely Evanescence nebo Die Antwoord.

Festival otevírá už v pondělí Večírek pro nedočkavé. „Někteří návštěvníci už chtějí být ubytovaní a připravení, takže přijíždějí o den dopředu. Děláme tady pro ně zábavu na dvou scénách. Roztančí se, rozdovádí a jsou připraveni na hlavní festival,“ říká pořadatel Michal Thomes.

V programu večírku vystoupí zástupci ska scény The Chancers nebo veteráni taneční scény Skyline. Zahrají také mladé tuzemské kapely, například Burning Steps, Krang nebo Rituály.

Pozvánka na Rock for People (zdroj: ČT24)

V úterý už program vypukne na všech scénách. Velká očekávání budí hlavně skupina Die Antwoord. Kořeny Die Antwoord, což v afrikánštině znamená odpověď, leží v jihoafrickém Kapském Městě, ve specifické subkultuře zef, která mixuje styly rave a hip hop. Muzikanti oslnili světové publikum kombinací úderné muziky a bizarně erotického vizuálu.

V úterý dále zahrají třeba čerství držitelé Grammy za nejlepší rockové album Tell Me I'm Pretty, američtí Cage the Elephant. Ve středu zazní koncerty amerických Paramore a heavy metalové kapely Mastodon.

Závěru festivalu pak bude dominovat americká gothic rocková legenda Evanescence v čele se zpěvačkou Amy Leeovou.

Kromě velkých pódiových show festival nabídne také prostor pro busking nebo doprovodný program. Budoucí lékaři například ukážou rockerům základy první pomoci. Další program zve na diskuse, workshopy nebo soutěž ve hře na imaginární kytaru.

Vydáno pod