„Awesome věc“: Deník Anny Frankové přibližuje teenagerům youtuberka

Deník Anny Frankové v Divadle Polárka (zdroj: ČT24)

Přiblížit teenagerům hrůzy holocaustu prostřednictvím svědectví jejich vrstevnice se snaží brněnské Divadlo Polárka. Představení, určené pro diváky od jedenácti let, využívá dramatizace Deníku Anny Frankové.

Youtuberka Kitty dostala k narozeninám opravdu „awesome věc“- nový iPhone. Zachycuje na něj zážitky ze svého dalšího narozeninového dárku. „Jmenuje se to Deník Anny Frankové a dostala jsem ji od máti, která prostě ví, že Deník mimoňky nebo Deník malýho poseroutky mě hodně braly,“ svěřuje se svým fanouškům.

Zápisky ze života třináctileté Židovky Anny, která se po předvolání k transportu schovává se dvěma rodinami v tajných místnostech za zdmi jednoho z amsterdamských domů, Kitty zcela pohltí. 

„I když Anna žije v době, v jaké žije, prožívá věci, které se dějí běžným mladým lidem - prožívá lásky, řeší problémy s matkou, se ségrou,“ poukazuje představitelka Anny Táňa Hlostová na problémy, jež jsou všem teenagerům blízké. V představení jsou podrobeny názorům youtuberky Kitty.

„Hra je postavená na kontrastu dnešních náctiletých, kteří mají neuvěřitelné možnosti, a lidí, kteří se bez vlastního přičinění stali štvanou zvěří,“ podotýká režisér Ondřej Elbel. 

Deník Anny Frankové uvede divadlo Polárka pro veřejnost poprvé v sobotu 10. června. Školní skupiny se do hlediště dostanou už během příštího týdne.