Roger Waters nechce tenhle život, dal jasně najevo sólovou novinkou

Roger Waters vydal nové sólové album (zdroj: ČT24)

Britský rockový baskytarista, zpěvák a skladatel Roger Waters vydává po čtvrtstoletí novou studiovou sólovou desku. Album někdejšího člena kapely Pink Floyd vznikalo sedm let.

Is This the Life We Really Want? ptá se Waters názvem alba, které vychází téměř pětadvacet let od poslední studiové nahrávky Amused to Death. Novinku předznamenal v dubnu singl Smell the Roses, který napověděl, jakým směrem se Waters hodlá ubírat. I po čtvrtstoletí ho zajímají stále stejná témata. Ve svých textech se věnuje honbě za penězi, uprchlické krizi i válce.

O problémech současné společnosti přitom zpíval už jako člen kapely Pink Floyd. Od poloviny 80. let se ale věnuje sólovým projektům. Své nejnovější melodie představuje od konce května ve Spojených státech. Severoamerické turné by mělo skončit v říjnu ve Vancouveru. „Tour se jmenuje Us and Them, celou ji spojuje jedno téma,“ prozradil Waters. Do Evropy se ale zatím koncertovat nechystá.

V Česku mohli fanoušci jeho vystoupení vidět naživo naposledy v roce 2013, kdy do Prahy přivezl mamutí audiovizuální show The Wall, vycházející ze stejnojmenného slavného alba.