Kapela Zrní vydala novou desku. Jak Jiskřící raketa letí za nadějí

Kapela Zrní vydala novou desku (zdroj: ČT24)

Kapela Zrní vydala po dvou letech nové album. Desku Jiskřící ohlásil singl Jiskřící raketa TOTO, ke kterému ve španělském Madridu vznikl klip pod dohledem režiséra a kameramana Tomáše Bláhy. Podle zpěváka Jana Ungera sice deska vychází ze současných pocitů krize a ztráty stability, ale končí nadějí, že všecko dobře dopadne.

Kladenská skupina desku Jiskřící nahrála ve španělském Madridu s producenty Ondřejem Ježkem a Jonatánem Pastirčákem. V dodávce, madridském bytě a nahrávacím studiu strávili společně dva týdny. Součástí týmu byl také režisér Tomáš Bláha, který pobyt zdokumentoval. Výsledkem natáčení je také klip Jiskřící raketa TOTO.

Výchozím pocitem desky je krize, kterou kapela vnímá v současné společnosti. Nakonec však převažuje naděje. „Víš, že to dobře dopadne,“ zazní v titulní písni. Skupina nové album představuje na turné, další koncert se koná 14. dubna, kdy Zrní zahraje v Jihlavě. Dále kapela vystoupí třeba ve Vrchlabí, v Písku, v Bratislavě nebo ve Zlíně.

Hudební skupina Zrní minulý rok oslavila 15 let existence. Za tu dobu se propracovala mezi oblíbené stálice alternativní rockové scény. Vydala úspěšné desky Hrdina počítačový hry jde do světa (2011), Soundtrack ke konci světa (2012) nebo Následuj kojota (2014).

Uložit