Jiří Strach znovu otevírá vražedný Labyrint. Langmajer dostane posily

Souběžně s Andělem Páně 2 natočil loni na podzim Jiří Strach novinku zcela odlišného žánru, druhou řadu úspěšného kriminálního seriálu Labyrint. Tým majora Remeše (Jiří Langmajer), posílen o dva nové členy v podání Tatiany Vilhelmové a Jana Hájka, odhaluje složité pozadí toho, co zprvu vypadalo jako „obyčejná vražda“. Labyrint II vstoupí na obrazovky ČT1 poprvé v pondělí 13. března ve 20 hodin.

„Bylo to náročné, ale zvládl jsem to. A řekl bych, že se ctí. Velký dík patří skvělým týmům, které se mnou na obou projektech pracovaly, a navíc v obou figurují klíčová jména,“ komentuje Jiří Strach souběžnou práci na seriálu Labyrint a pohádce Anděl Páně 2.

„Labyrint pro mě byl a je velká výzva. Druhá série byla z produkčního pohledu složitější, měli jsme víc lokací a náročnější natáčecí plán. Na druhou stranu mi šlo natáčení pěkně od ruky, protože jsem mohl zužitkovat zkušenosti z první série,“ pokračuje Strach.

Natáčení Labyrintu II / Viktor Preiss, Jiří Strach, Jiří Štěpnička
Zdroj: ČT

Remešův tým, který v první sérii přišel o dva členy, posilují kriminalisté Franěk a Martina (Jan Hájek a Tatiana Vilhelmová). „Mám radost, že do týmu přišli zrovna oni, protože se mi s nimi výborně pracovalo. Táňu znám dlouho, věřil jsem, že je ta pravá, a nespletl jsem se,“ říká Jiří Strach a doplňuje: „S Honzou Hájkem jsem se pracovně potkal poprvé. Je výborný herec a jsem rád, že nás osud svedl dohromady.“

Druhý Labyrint odstartuje zdánlivě jasným a přehledným zločinem: oběť byla podle všeho znásilněna, zavražděna a její tělo hozeno do řeky. Potenciálních pachatelů se nabízí hned několik. Stopy vedou také k násilníkovi Pavlu Osvaldovi (Adam Vacula) nebo k lobbistovi Křížovi (Jiří Dvořák). Případ se tak začíná zamotávat.

Několik dějových linek

„Po ohlasech na první sérii Labyrintu jsme pro druhou řadu vystavěli příběh, který je v mnoha ohledech složitější a propletenější,“ říká vedoucí projektu David Ziegelbauer. „Ujistili jsme se, že hra, kterou jsme vyprávěním případu rozehráli, diváky baví, a tak i v pokračování je několik dějových linek, které nesou na první pohled nesourodé postavy příběhu. Některé z nich mohou být vrahy, jiné obětmi, některé jsou pouhými svědky a jiní pouze nevýznamnými účastníky vyšetřování.“

Věříme, že diváky bude bavit rozplétat komplikovaný případ společně s našimi kriminalisty. Budou totiž mít stejné informace jako oni.
David Ziegelbauer
vedoucí projektu

„Druhá řada Labyrintu nezklame milovníky kriminálek, tajemných příběhů a způsobu práce režiséra Jiřího Stracha, ani diváky, kteří rádi přemýšlejí nad tím, kdo a proč je v případu pachatel, a spolu s kriminalisty detailně vnímají a analyzují jednotlivé indicie vedoucí k dopadení vraha,“ uvádí kreativní producentka seriálu Jiřina Budíková. 

Seriál podle scénáře Petra Hudského natáčel Jiří Strach v brněnském studiu České televize vloni na podzim. Štáb během čtyř měsíců natáčení vystřídal lokace nejen v Brně a okolí, ale také v Olomouci, Hradci nad Moravicí, Dolních Kounicích a dalších místech.

Pro fanoušky Labyrintu, kteří sledují stránky pořadu na Facebooku, připravila Česká televize na čtvrtek 9. března dvě exkluzivní předpremiéry prvního dílu druhé řady Labyrintu v Praze a v Brně. Brněnská projekce začíná v 16:30 v kině Art, pražská pak ve 20:30 v kině Aero.

Uložit