Druhá série První republiky slibuje noční klub a rychlá auta

Vzniká druhá série První republiky (zdroj: ČT24)

Druhá řada historického seriálu První republika se právě natáčí v Sadské na Nymbursku. Autoři slibují nové postavy a přitažlivé lokace. První řadu v České televizi sledovalo víc než milion a 300 tisíc diváků. Práva zakoupily zahraniční televize, například v Íránu nebo Mexiku.

Čerstvě natočené scény zachycují rok 1929. Hospodářská krize je za dveřmi, ale hrdinové seriálu se ještě baví při popíjení kvalitního šampaňského. Pražský pánský klub si zahrála neobydlená prvorepubliková vila v Sadské u Nymburku. Proměnit běžnou místnost v luxusní dobový podnik vyjde tvůrce seriálu na několik stovek tisíc korun.

Pěkná stará auta

V druhé sérii se kromě svůdných společnic v nočním klubu objeví také opačný pól prvorepublikové ženy, inspirovaný symbolem ženské emancipace, automobilovou závodnicí Eliškou Junkovou. Jedna z postav seriálu se totiž nadchne právě pro rychlé automobily.

„Zajímavým vizuálním prvkem budou automobilové závody, na které teprve volíme lokaci. Obecně se v této sérii bude hodně jezdit pěknými starými auty,“ láká diváky producent Filip Bobiňski.

Seriál První republika zobrazuje komplikované osudy podnikatelské rodiny Valentových. Druhá řada by se na obrazovky České televize měla dostat letos na podzim. Připravuje se už také třetí série. 

V seriálu se objeví řada známých herců, například Ján Koleník, Markéta Plánková, Jiří Vyorálek, Taťjana Medvecká nebo Jitka Schneiderová. Režisér Biser Arichtev v minulosti pracoval třeba na seriálu Vyprávěj.