The Doors se neztratí. Vydají ztracený záznam z roku 1967

Legendární rocková kapela The Doors připravuje speciální edici k 50. výročí vydání svého eponymního debutového alba. Bude obsahovat dosud nepublikované fotografie a druhý disk s osmi živými nahrávkami skladeb včetně Light My Fire, The End nebo Break On Through (To the Other Side). Jedná se o záznam z koncertu v klubu v San Franciscu z roku 1967, který byl považován za ztracený. Speciální edice vyjde na konci března tohoto roku.

Své první album, které je považované za jednu z nejlepších rockových debutových desek, vydala americká čtveřice 4. ledna 1967. Deska s hity Light My Fire či The End odstartovala krátkou, ale oslnivou kariéru skupiny, která vznikla v roce 1965 v Los Angeles.

Zakládajícími členy byli hráč na klávesové nástroje Ray Manzarek a zpěvák Jim Morrison, časem se přidali kytarista Robby Krieger a bubeník John Densmore. Charismatický Morrison vtiskl skupině svoje básnické vidění světa a téměř všechna pozornost fanoušků se soustředila právě na něj.

Poslední deskou natočenou s Morrisonem bylo L. A. Woman z roku 1971. Několik měsíců po jejím vydání frontman The Doors zemřel - ve věku 27 let, jeho tělo zřejmě nezvládlo život plný drog a alkoholu. Zbylí tři členové pak dále koncertovali a nahrávali, po dvou letech se však skupina rozpadla, i když zbytek sestavy spolu občas společně vystupoval.  V květnu 2013 zemřel klávesista Ray Manzarek.